Lezen, lezen en nog eens lezen! Niet dat je ons er wakker voor mag maken, maar De meiden van Noppen lezen graag een goed boek. Nu het zomerrooster in volle gang is, is de speurtocht naar goede thrillers en romans gestart. Check hieronder alvast 5 boeken die in ieder geval op onze boekenlijst staan.

1. Gespleten (Karin Slaughter)
Wij zijn gevoelig voor top 10 boekenlijstjes en dit boek staat overal in de top 3. Een literaire thriller met –naar het schijnt – bloedstollende spanning en sterke personages. Twee noodzakelijke ingrediënten voor een goede thriller.

Het verhaal gaat over Andrea Cooper, die haar moeder door en door kent. Een lunch op een doodgewone middag verandert in een bloedbad. Dat moeder Laura de schutter overmeestert en doodt, verbaasd Andrea. Dan blijkt dat haar moeder zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam…

2. Casa Ibiza (Linda van Rijn)
Toepasselijk titel, aangezien wij samen met onze moeder een aantal dagen naar Ibiza gaan in september. Als het aan de reviews ligt, heb je een hele middag geen kind aan Britt. Lekker rustig voor die andere twee. 😉

In het verhaal gaat Anna op zoek naar de nooit opgeloste dood van haar zusje, via een onbekende ketting die zij in de villa van haar haar familie op Ibiza vindt.

3. Stromboli (Saskia Noort)
Wij hebben beiden nog nooit een boek van Saskia Noort gelezen. Terwijl je vorig jaar geen strand tegenkwam waarbij niet iemand uit een boek met een roze kaft (boek: Huidpijn) las. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Stromboli is een roman.

Het verhaal gaat over schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, die uit elkaar gaan na lang de schijn te hebben opgehouden in hun wekelijkse columns. Sara boekt een retraite op het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli om haar leven op orde te krijgen. Daar vindt ze allesbehalve rust.

4. Goede dochter – (Karin Slaughter)
Wederom een van Karin Slaughter. Je bent een goede schrijver of je bent het niet. Het schijnt dat de relatie tussen de twee zussen in het boek bijzonder goed is uitgewerkt. Ook weleens leuk om over de relatie tussen twee andere zussen te lezen.

Het verhaal gaat over het leven van zusjes Charlotte en Samantha Quin, dat wreed wordt verstoort door het verliezen van een dierbare tijdens een gruwelijke aanslag. Een van de zussen onderzoekt jaren later de details van het misdrijf.

5. Een klein leven (Hanya Yanagihara)
Als wij op zoek zijn naar een goed boek sturen we altijd onze tante Sandra een berichtje. Zij leest veel en weet altijd de toppers eruit te pikken. Zo raakt mijn koffer altijd ouderwets vol met boeken. Dit keer raadt ze een roman aan.

Het verhaal schijnt je te overweldigen van begin tot eind. Het gaat over vier studievrienden die samen hun weg in New York zoeken. Een van de vrienden, Jude, heeft moeite het verwerken van zijn heftige verleden. Het is de vraag of Jude zijn wonden van kindermisbruik kan helen. Shockerend, maar ook ontroerend door onvoorwaardelijke vriendschappen.

Weet jij nog een goed boek die niet op deze lijst staat? Deel het met ons!
-X- Britt & Lynn

Over de auteurs: Britt & Lynn

Twee zussen uit de Kop van Noord-Holland; Schagen om precies te zijn. We zijn ambitieuze typetjes. Maken graag onze dromen waar en gaan altijd voor het uiterste. We hebben een communicatiebureau (Publiekfabriek) en 'De meiden van Noppen.nl' is onze blog waar we ‘los’ kunnen gaan met schrijven over onze ondernemersavonturen. Samen met onze contributors!

Alle artikelen van Britt en Lynn

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.