Nieuwsgierig naar een dagje uit ons leven?  In deze blog neem ik jullie een zaterdag met ons mee…

6.05 uur

De eerste Vissertelg staat naast mijn bed. Mijn god, wat vroeg. Hup terug je bed in!
Begin deze week ben ik met mijn puber brugklassers drie dagen naar Texel geweest voor een fantastisch schoolkamp met prachtig weer, hele gezellige kids, maar zero slaap! Dus deze moeke kan wel wat extra slaap gebruiken.

7.30 uur

Daddy to the rescue! Alle drie de kinderen wakker. Gelukkig is mijn man wèl een ochtendmens. Hij verzorgt een lekker ontbijt voor de jongens, zodat ik nog even verder kan slapen. Vroeger kon ik ontzettend goed tegen weinig slaap, maar sinds de komst van de kinderen voel ik mij na één korte nacht al een wrak. Zoiets als een hang-over, maar dan zonder alcohol.

09.00 uur
Even vlug een ontbijtje naar binnen en dan toch maar beginnen aan het meest ondankbare werk in het huishouden.  De WAS!  Zo denk je het ene moment dat je alles weggewerkt hebt en dan ineens staan ze daar weer, overvol. Herkenbaar mede-mama’s?

Onze oudste zoon krijgt een telefoontje van zijn nichtje en tevens beste vriendinnetje of hij mee wil naar het strand.  Die twee zijn twee handen op één buik dus daar hoeft hij niet twee keer over na te denken.

10.30 uur

Wij wandelen met de jongste twee naar het centrum van Schagen, om even te genieten van een ijsje bij onze favoriete ijssalon.  De jongens hebben pas een nieuwe step gekregen voor hun verjaardag en dus moest die natuurlijk uitgeprobeerd worden.

Een echt rustige wandeling zat er niet in, het werd meer hollen achter de steppende mannen aan. Brett is net 4 en het verschil tussen links en rechts is soms nog best lastig , dus hij zat regelmatig op de verkeerde weghelft. Troy kent geen angst dus ieder stoepje, heuveltje of randje daar moet vanaf gesprongen worden en dat levert moeders geregeld grijze haren op.

Dus voor de lezers uit Schagen, mochten jullie een oververhitte moeder gezien hebben, al rennend en roepend achter twee snelle steppers aan, uh dat was ik dus!

Terwijl de jongens genoten van hun zelf samengesteld ijsje inclusief discobeker, nam ik maar een cappuccino om het lekkere eten en hapjes op schoolkamp te compenseren.

12.00 uur

Worteltjes met tuinerwten, aardappelen en een stukje bio-vlees. Wij eten tussen de middag alvast warm, omdat Troy straks afgezet wordt naar een kinderfeestje en manlief vanavond niet thuis eet.
Tussen de middag warm eten? Wie haalt dat nu in zijn hoofd! Brett doet 4x zo lang over zijn eten, want dit is toch echt niet normaal. Wij horen nu brood te eten!

Echt op het nippertje op tijd om Troy afzetten bij het kinderfeestje. Veel succes ouders, 6 over enthousiaste mannetjes een hele middag vermaken. Daar schiet mij direct te binnen dat wij volgende week en die week daarop aan de beurt zijn voor onze eigen jongens. AHHH !

13.00 uur

Even snel nog wat was ophangen, want buiten droogt het lekker snel met deze zonnige dagen, vaat opruimen en alvast een stukje typen voor deze day in the life, want nu zit alles nog vers in het hoofd.

14.00 uur

Brett is gek op fietsen, op zijn tringeling fiets (google translate: fiets met bel ) dus wij stappen nu op de fiets naar opa en oma voor een bakkie koffie net buiten Schagen. Ik zal proberen een leuk plaatje te schieten van onze Tom Dumoulin.

Gelukt:

17.00 uur

Op de terugweg pikken we Duke op bij zijn nichtje, die heeft er een fantastisch dagje strand op zitten en Troy wordt thuisgebracht van het kinderfeestje.

Iedereen even snel onder de douche, om fris aan tafel te zitten. De warme maaltijd hadden we al op en dus eten we nu een broodje. Ik heb niet altijd zin om tussen de middag warm eten te maken, maar als ik in de avond alleen moet eten met de kids is het wel fijn. Dat brood gaat er als een speer in en ik hoef daarna maar weinig vaat op te ruimen. Terwijl ik de tafel afruim, kijken de jongens nog even een filmpje op t.v. en worden er ondertussen ook nog wat stickers in het AH Tech boekje geplakt.

19.00 uur

Vlug drie kinderen tandenpoetsen, wat altijd een kunst blijft met die grote (elektrische) borstel in die kleine bekkies. Ik probeer de jongens altijd zo tussen 19.00 uur – 19.30 uur naar boven te krijgen, zodat we nog even een boekje kunnen lezen. Dat was vandaag mislukt. Eén van de jongens klapte nog even een puzzelboek (zo’n boek met verhalen, maar ook per bladzijde een puzzel) op de grond. Alle puzzels door elkaar, fijn! Dus toen hebben we maar met zijn vieren de puzzels terug in het boek gestopt. Ook best leuk.

20.00 uur

Zo alles ligt in bed, heerlijk! Direct een dilemma; even wat mommy-time, lees: met de benen omhoog op de bank. Of toch maar dat onkruid uit de tuin halen en de planten water geven. Die hangen er met deze warme dagen toch wel wat triest bij. Toch maar dat laatste.

 

21.30 uur

Nog even wat bestellingen in pakken voor Dragen in Schagen en dan met een glas ijsthee en de beentjes omhoog op de bank!

Morgen weer een dag.
X Marije