Benieuwd hoe een werkdag er bij mij uit ziet? In deze ‘A day in the life of’ blog neem ik jullie een dagje (dinsdag) mee!

05.27

Ik ben voor de wekker wakker, die normaal gesproken op werkdagen om half 6 staat (niet dat het op vrije dagen veel later is). Ik blijf nog heel even liggen en spring dan om even over half 6 mijn bed uit. Mijn kleding leg ik altijd de avond van te voren al klaar. Dat scheelt weer tijd in de ochtend. Ik probeer ’s morgens altijd heel stil te zijn, maar meestal wordt Ruby wakker op het moment dat ik de deur achter mij dichttrek.

06.00

Om 6 uur stap ik de deur uit (en ja Erik appt dat ze net wakker wordt). Gelukkig woon ik dicht bij het station en staat de trein vaak al klaar. Ontbijten en de laatste puntjes van mijn make-up doe ik in de trein. ’s Morgens start ik altijd mijn laptop al op zodat ik wat dingen kan voorbereiden voor die dag. Mailtjes om half 7 zijn mij dan ook niet vreemd.

07.15

Om kwart over zeven stap ik normaal gesproken kantoor binnen. Deze dag iets later want ik was blijkbaar nog niet helemaal wakker en had mijn metro halte gemist. Heerlijk om zo vroeg te zijn en alvast wat te kunnen doen voordat de drukte begint.

08.15

Hoewel we ook een gratis koffie voorziening hebben haal ik elke dag een “lekkere” koffie bij de koffiebar. Vervolgens ga ik meteen door naar mijn eerste overleg van die dag.

11.45

Wanneer je ’s morgens zo vroeg ontbijt, popt omstreeks 11 uur al de vraag op; Hoe laat gaan we lunchen? Dit keer dus om kwart voor twaalf. En omdat Ruby op dinsdag al onder de middag warm eet besluit ik ook te gaan voor een warme maaltijd.

15.30

Na nog een aantal overleggen in de middag vlieg ik om half 4 de deur weer uit. Op dinsdag probeer ik, als het agenda technisch lukt, op tijd naar huis te gaan om Ruby te halen van het KDV. Naast dat ik het super leuk vind om haar even te observeren tijdens het spelen, wil ik ook graag een connectie houden met de opvang. Ik breng haar namelijk vrijwel nooit weg en ze gaat slechts 1x per week heen.

16.55

Thuis! Snel even mijn spullen binnen droppen, pakketje pakken en meteen met de auto richting de opvang. Ik hoop altijd dat ze me niet meteen ziet zodat ik nog even stiekem naar haar kan kijken. Ze is bij de opvang lekker buiten aan het spelen en ziet me gelukkig niet meteen. Heb ik even tijd om te horen van een van de leidsters hoe het is gegaan!

17.30

Vanuit de opvang gaan we gelijk door nog even boodschappen doen en een pakketje wegbrengen. Maar we kunnen niet ongemerkt langs de winkel van mijn moeder, dus snel oma even een kus brengen. Bij de Appie helpt ze met boodschappen doen. Ze mag altijd kiezen een karretje of mandje, dit keer kiest ze voor een mandje, maar ik heb vaak genoeg met beide en de kinderwagen door de supermarkt gelopen.

18.00

Omdat Ruby en ik al warm hebben gegeten tussen de middag doen we ’s avonds een stokbroodje met smeersels. Na het eten ligt het stokbrood natuurlijk overal. Gelukkig helpt Ruby met haar eigen stofzuiger mee stofzuigen.

19.00

Op naar boven. Nog even spoken en tenten bouwen op bed, de was opruimen en dan gaat Ruby in bad. Uiteindelijk ligt ze pas om 8 uur in bed, maar ze had dan ook 3 uur geslapen bij de opvang, en aangezien het nogal een vroeg spook is probeer ik haar er niet te vroeg in te leggen als ze zo lang heeft geslapen ’s middags.

20.30

Gedoucht en wel zit ik om half 9 beneden. Even me-time of eigenlijk ook we-time, voordat we rond 10 uur naar bed gaan.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een dagje mee te kijken. En ben erg benieuwd naar hoe jullie werkdagen eruit zien? Beginnen jullie ook liever vroeg of juist laat? En is het haasten op die dagen of eigenlijk best relaxed? Ik realiseer mij hoe fijn het is dat Erik, mijn vriend, zo flexibel is. Daardoor is het bij ons weinig stressen in de ochtend of in de avond. Maar wij hebben er ook maar één rondlopen!

Liefs,
Aimée

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.