Ik krijg regelmatig de vraag; Hoe ziet een werkdag voor jou eruit? Ik vertel dan heel blij dat echt geen dag hetzelfde is! Afwisseling vind ik heel belangrijk in mijn werk en geloof me, dat heb ik nu nog meer dan ik me had durven wensen. Ik neem jullie graag mee met een dagje Bewussst!

Om 7:00 uur sta ik op en start ik met 15 minuutjes yoga om mijn lichaam een beetje wakker te stretchen. Douchen, ontbijten en een uurtje later zit ik in de Bewussstbus richting Castricum.

Ik ben gevraagd om een korte yoga sessie te geven als start van een training. Zodat de deelnemers met ‘Rust in de Kop’ kunnen starten met de training, zodat er veel ruimte is voor creativiteit en nieuwe ideeën. De training wordt gegeven in Bezoekerscentrum de Hoep.

Yin Yoga

Wat een fantastische locatie, parkeren voor de deur, maar toch midden in het bos! Het is tijdens de hittegolf dus ik leg de matjes buiten in de tuin (in de schaduw) neer. Ik start de les met een korte bodyscan en vervolgens een aantal yin yoga houdingen. Tijdens de yin yoga houden we de houdingen langer aan om zo het bindweefsel te stimuleren, maar ook de mind te trainen om steeds rustiger te worden. Zowel een lichamelijke als mentale training.

Aan het einde van de sessie laat ik je deelnemers nog even flink gapen en uitrekken en dan kunnen ze er een hele dag tegenaan. Mijn werk zit er hier op, nou ja werk kan ik het niet noemen, meer mijn hobby!

Bij het bezoekerscentrum kun je ook flexwerken, dus daar klap ik mijn laptop even open om nog wat werkzaamheden te doen zoals mijn mail beantwoorden, social media bij te werken en wat administratie te doen.

Massage aan het strand

Ik besluit zelf nog even van het zonnetje te genieten met een lunch op het terras van strandpaviljoen de Deining in Castricum aan Zee. Hier wacht na de lunch ook mijn volgende klus; massages geven. Dit is een opdracht voor een afdeling van een school, zij hebben een ontspannen uitje op het strand georganiseerd en voor de extra ontspanning hebben zij de ontspanningsmassages bij Bewussst geboekt. Iedere medewerker krijgt een ontspanningsmassage van 20 minuten.

En hoe ontspannen is het om op deze plek een massage te krijgen…

Stoelmassage op de tennisbaan

De middag zit er inmiddels al bijna op! Tijd om thuis even iets te eten voordat ik doorga na mijn volgende klus. Vanavond geef ik stoelmassage op tennisbaan de Zes Wielen, waar deze week het Victorie Open Toernooi plaatsvindt.

Rond 22:00 uur zit mijn dag erop en ga ik zelf even wat Rust in de Kop opzoeken in de vorm van mijn bed!

Over de auteur: Josette Jimmink

Eigenaresse Bewussst
Josette gooide haar leven de afgelopen 2 jaar flink om. Ze woonde in Amsterdam en had daar een drukke job in de effectenhandel. Nu woont en werkt ze vanuit Alkmaar aan ‘Rust in de Kop’ met haar bedrijf Bewussst. Ze geeft yoga en massages op locatie. Wat een ommezwaai! Hoe ze dat heeft gedaan? Houd haar blogs in de gaten!

Alle artikelen van Josette

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.