Volgens mij vindt iedereen ze irritant; die mensen die met uit eten altijd van andermans bord willen proeven. Die expres iets anders bestellen dan jij doet, omdat hij of zij dan twee dingen kan proeven. Ik (Lynn) ben zo’n irritantje…

En uiteraard puur uit eigenbelang! Want als ik er nu voor kan zorgen dat die ander iets neemt wat ik ook lekker vind, dan zit ik toch mooi van twee borden te snaaien! Ik vertel wel eens dat ik een soort van keuzeprobleem heb. Voornamelijk met mijn werk. Maar ik betrap mezelf er steeds vaker op, dat dit ook op andere momenten gebeurt.

Bijvoorbeeld dus tijdens een lunch. Want ik kan niet kiezen. Het duurt eeuwen voordat ik weet wat ik wil. Ik wil namelijk wel iets kiezen wat ik thuis nooit maak. Of in ieder geval iets dat ik niet makkelijk na kan maken. Want dan had ik wel thuis gegeten!

Mijn liefde voor proeverijtjes

Ik houd daarom echt van proeverijtjes. Of tapas. Allemaal verschillende hapjes en no keuzestress! Maar voor een lunch proeverijtje heb je altijd nog een ander nodig. Want proeverijtjes gaan altijd vanaf 2 personen. (Why?!) En daar begint het gehannes. Want niet iedereen lust alles. Of houdt van het verassingseffect van een proeverijtje. En daar gaat dan mijn ‘geen-keuze-hoeven-maken-want-ik-kan-een-proeverijtje-nemen’ plan.

Er is hoop!

Jarenlang dacht ik; ‘Waarom bestaan er in hemelsnaam geen lunch proeverijtjes voor één persoon?’ En BAM. Ineens kwam ik erachter. Het kan! Bij Restaurant Stiel in Schagen. Dit vind ik dus echt helemaal top. Ben je net zoals ik? Dan ga je dit ook fantastisch vinden. Want bij Stiel kun je dus wél je eigen lunch proeverijtje maken!

Don’t worry, you can have it all!

Heb je trek in een heerlijke Ibérico ham, stukje brie en een crostini met makreelsalade? Don’t worry! You can have it all! Je stelt gewoon samen je lunch samen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan hier dus echt heel blij van worden. Als je dit niet proeft, ben je eigenlijk gewoon gek. Dus als je binnenkort gaat lunchen, onthoud dan deze tip! Ga eens lunchen in Restaurant Stiel. Dáár snappen ze ons probleem! En dan krijg je het prachtige uitzicht op de markt van Schagen er ook nog eens gratis bij. 😉