Na maanden of wellicht jaren proberen, of misschien ook niet, ben je zwanger. Het liefst schreeuw je het van de daken maar gezien de prilheid hiervan laten veel mensen dat de eerste weken nog even uit hun hoofd. Maar hoe houd je zoiets speciaals geheim gedurende de feestdagen of een feestje?

Zowel bij mijn eerste als nu bij mijn tweede zwangerschap heb ik een aantal feestjes overleeft. Hierbij mijn tips.

Dansfeestje of nieuwjaarsborrel

Wanneer je met kerst of oud en nieuw naar een “dansfeestje” gaat zit je goed! Hier letten mensen namelijk over het algemeen minder op je. Bestel gewoon een wijntje en doe alsof je nipt, ga af en toe naar de toilet en spoel de wijn door de wc. Wanneer er wild wordt gedanst kun je ook je drankje laten vallen of er iets uitgooien op de grond. Zeker als het vrij donker is valt dit vaak niet op. Uiteraard kun je het afwisselen met een alcoholvrij drankje of een red bull, dat valt ook niet meteen op.

Kerstborrel

De kerstborrel op je werk. Vaak zijn je collega’s niet de eerste die je dit nieuws wilt vertellen dus des te belangrijker om je hier doorheen te slaan. Wanneer je met de auto naar je werk gaat heb je meteen een goed excuus. Is dit niet het geval? Dan kun je altijd nog aangeven dat je na de kerstborrel nog een etentje hebt. En dat deze etentjes met vriendinnen vaak al uit de hand lopen dus dat je het even rustig houdt.

Mocht het nu een vrij drukke kerstborrel zijn en acht je de kans groot dat je een wijntje kunt bestellen en deze ongezien een beetje kunt morsen en mee kunt nemen naar de toilet dan kun je daar ook voor kiezen. Gegarandeerd geen roddels dat jij zwanger bent!

Bruiloft

In mijn huidige zwangerschap heb ik twee bruiloften ongezien zwanger overleeft. Bij de champagne toast op de bruiloft doe je alsof je nipt en wisselt daarna snel van glas met je partner (die moet dus even doordrinken). Als het goed is let iedereen op het bruidspaar en niet op jou. S ’avonds gelden dezelfde tips als het dansfeestje. Zorg wel dat je niet de hele avond met dezelfde mensen staat maar een beetje afwisselt.

Oud en Nieuw

Bij mijn eerste zwangerschap kwam ik er op 29 december achter, daar waar ik de kerst nog wel een drankje had gedaan kon dat met oud en nieuw niet meer. Met een groep vrienden zouden we het gezamenlijk bij één van ons vieren. Ik stelde voor om de drank te regelen. Hierbij had ik een aantal flessen wijn gekocht, een deel met alcohol en een deel zonder.

Vervolgens heb ik de flessen met alcohol leeg gegooid en de non alcoholische wijn in die flessen gegoten. De champagne had ik gewisseld met mijn vriend en niemand had in de gaten dat we aan de non-alcoholische wijn zaten. De overige flessen heb ik mee terug genomen onder het mom van; mijn schoonmoeder vindt deze wijn zo lekker ”en zo kwam ik de avond door.

(Kerst)diner

The hardest of them all. Ik zeg niet dat het onmogelijk is maar wel vrij lastig aangezien je vaak voor langere tijd aan een tafel zit naast dezelfde mensen. Wanneer het diner bij je thuis is kun je stiekem voor jezelf een non-alcoholische wijn inschenken. En heb je het wat betreft eten ook beter in de hand. Als dat niet het geval is kun je altijd wijn meenemen, met de auto komen, of aangeven dat je niet helemaal lekker bent. Vermijd het woord misselijk maar rond deze periode zijn er nu eenmaal veel mensen ziek. Dus dat is opzich niet heel vreemd.

Vriendinnen diner of SinterKerstenNieuw

You are screwed! Wanneer je een bepaalde leeftijd hebt, de ene na de andere vriendin zwanger is of je oudste kind geen baby meer is, is de kans groot dat vriendinnen elkaar onderling “in de gaten houden”. Wanneer je dan niet drinkt en bepaalde dingen niet eet zullen er meteen vermoedens zijn.

Nu hoeven die vermoedens niet uitgesproken te worden en zullen ze wellicht wachten tot je het zelf verteld maar na een paar borrels kan de vraag zomaar gesteld worden. Toen ik bij mijn tweede zwangerschap 8 weken zwanger was hadden we met de vriendinnengroep een etentje gepland staan voor een 30ste verjaardag van één van ons. Dit etentje wilde ik niet afzeggen met een smoes dat ik ziek was.

Toen er in de appgroep werd gesproken over met de taxi heen en terug want; “we zouden gaan zuipen ”wist ik dat ik geen schijn van kans had. Ik had nog gebeld met de eigenaar van het restaurant en die gaf aan een verassingsmenu voor zwangere prima te kunnen bereiden. Mijn zorg was dat ik dan zou moeten zeggen wat ik opeens allemaal niet lust. Al bij de eerste bestelling ging het mis.

Er werd gevraagd of we wouden starten met een bubbeltje. Iedereen antwoorde ja. Ik gaf aan dat ik wel iets non-alcoholisch wilde drinken en toen waren alle blikken op mij gericht met de vraag WAAROM?  Dat was het moment dat ik eerst even niets kon uitbrengen maar het van mijn gezicht af te lezen was en ik het heb verteld.

Omdat het de tweede zwangerschap is vond ik het niet erg dat mijn vriendinnen het eerder wisten dan mijn ouders. En ze hebben gelukkig heel netjes hun mond gehouden. Maar als je dat echt niet wilt zit niets anders op dan je ziek te melden.

Mocht jij nog tips hebben, laat ze dan even hieronder achter!
Liefs Aimée

Over de auteur: Aimée Jong

Working mom & Instagrammer
Ze zit vier dagen in de week om 06.00 uur in de trein naar Amsterdam. Ze voedt samen met haar ondernemende partner Erik hun dochtertje Ruby op. Ze ziet er op en top verzorgd en stylish uit én ze heeft een druk en gezellig sociaal leven. Aimée Jong doet het allemaal en weet dus alles over het leven als hardwerkende moeder. Hoe ze dit allemaal voor elkaar bokst? Dát deelt ze met ons op De meiden van Noppen.nl!

Lees alle artikelen van Aimée >>

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.