De een leest regelmatig een boek, de ander luistert graag naar een podcast of bezoekt liever een event. Er zijn ontelbaar veel manieren om jezelf te blijven ontwikkelen. En wij zijn altijd erg benieuwd hoe andere ambitieuze mensen daar mee omgaan. Deze keer vroegen we het aan Aimée!

Wat doe jij aan persoonlijke ontwikkeling?

Hoewel ik niet echt van de goede voornemens ben had ik mij begin 2018 voorgenomen om meer te gaan lezen. En dan geen magazines, maar boeken waar ik iets van leer. Normaliter deed ik dat eigenlijk alleen tijdens de vakantie, maar sinds Ruby is het aantal boeken dat ik dan verslijt ook flink gedaald. Uiteindelijk heb ik in 2018 best een lijst afgewerkt.

Eind 2018 ontdekte ik de podcasts en sindsdien ben ik ook fan. Eigenlijk een redelijk simpele manier om bij zaken stil te staan, te leren en voor mij ook echt wel om te ontspannen.

Naast persoonlijke ontwikkelingen privé, moet ik op mijn werk begin van het jaar ook resultaat afspraken opstellen. Ook zakelijk gezien een mooi moment om te kijken waarin ik mij nog wil ontwikkelen en welke opleidingen of cursussen daarbij aansluiten. Want ondanks de geboorte van Ruby -en straks baby nummer twee- vind ik het erg belangrijk om op werk vlak niet stil te zitten en mezelf te blijven ontwikkelen.

Hoe bevalt dat?

Het vaker lezen of luisteren naar podcasts bevalt heel erg goed. Ik merk wel dat het soms makkelijker is om gewoon lekker een Netflix serie te kijken en ik me er soms toe moet zetten om weer te beginnen met lezen. Uiteindelijk voelt die afwisseling voor mij het fijnst. Er zijn namelijk genoeg momenten na een lange werkdag en drukte thuis dat ik niet teveel meer na wil denken. Ik kijk dan liever een serie, dan dat ik allemaal ideeën krijgen vlak voordat ik ga slapen door een podcast of boek.

Wat raad je anderen aan?

Om ook weer vaker een boek te pakken en te kijken of bepaalde podcasts je aanspreken. Sowieso raad ik aan om jezelf te blijven ontwikkelen. Natuurlijk kan dat minder zijn op het moment dat je een kindje krijgt of er andere grote gebeurtenissen zijn in je privé leven. Uiteindelijk heb ik nergens zoveel van geleerd als van het moederschap!

Nog wat boekentips:

o Nooit meer te druk
o De edele kunst of not giving a fuck
o Franse kinderen gooien niet met eten
o How2Talk2Kids

Over de auteur: Aimée Jong

Working mom & Instagrammer
Ze zit vier dagen in de week om 06.00 uur in de trein naar Amsterdam. Ze voedt samen met haar ondernemende partner Erik hun dochtertje Ruby op. Ze ziet er op en top verzorgd en stylish uit én ze heeft een druk en gezellig sociaal leven. Aimée Jong doet het allemaal en weet dus alles over het leven als hardwerkende moeder. Hoe ze dit allemaal voor elkaar bokst? Dát deelt ze met ons op De meiden van Noppen.nl!

Lees alle artikelen van Aimée >>

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.