“Ik werk aan mijn persoonlijke ontwikkeling door blogs van ondernemers en het boek Masterclass Ondernemen te lezen. Valt Instagram ook onder werken aan persoonlijke ontwikkeling? 😉 haha. Ik kan hier echt uren opzitten en inspiratie uit halen. Ik steek er wel veel van op. Door middel van beeld en kleine stukjes tekst kun je zien hoe andere ondernemers het doen. Volledige informatie haal je er niet uit, maar voor mij voldoende om er zelf wat mee te kunnen doen. 

Goed voornemen

“Ik neem mezelf elke keer voor om een Masterclass social media te gaan volgen. Telkens stel ik het uit als er weer een groot project binnen komt. Dat is tevens ook een voornemen voor dit nieuwe jaar. Lynn van De meiden van Noppen tipte mij over de documentaire #followme. Deze staat hoog op mijn to-do list om te gaan bekijken. Ik ben erg benieuwd naar wat er achter de schaduweconomie van Instagram schuilt. Verder heb ik nog een boek klaar liggen: Internetgodinnen & Webhelden. Dit boek staat boordevol tips over het verbeteren van je website en verkopen via social media zoals via Instagram en Pinterest. Genoeg persoonlijke ontwikkeling om nog aan te werken!

Vakinhoudelijk leren

“Deze manier van werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling werkt goed voor mij. Op het gebied van vakinhoudelijk ontwikkelen heb ik door deze blog mijzelf de volgende vraag gesteld: kan ik hier nog in ontwikkelen? Mijn antwoord was ja en nee. Voor de opdrachten die ik op dit moment heb beschik ik over genoeg kennis en vaardigheden. Ik zou mezelf nog zeker verder kunnen ontwikkelen in de technische kant van mijn grafisch ontwerpprogramma’s, maar voor mijn huidige opdrachten heb ik die kennis niet nodig.

“Ik blijf mijzelf ontwikkelen door inspiratie op te doen over ontwerpen en stylen. Ik moet altijd de laatste trends weten. Dat is denk ik het leukste aan mijn vak en mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Ontwikkelen door het moederschap

“Privé ben ik momenteel echt elke dag aan het ontwikkelen. Dan doel ik voornamelijk door het moederschap. Ik vind het echt bizar hoe een baby zich elke maand ontwikkelt en hoe je daar zelf (inclusief partner) helemaal in mee gaat. Ruim een jaar geleden had ik hele andere prioriteiten. Ik dacht niet na over het opvoeden van een kind, zoals slaaptijden, voeding, omrollen, kruipen en doorkomende tandjes. Als ik nu een vriendin spreek, vertel ik vol trots dat mijn zoon Xavi er weer een paar nieuwe tanden bij heeft. Heel grappig hoe het moederschap je kan veranderen.”

Beslis op gevoel

“Doe wat het beste bij jou past. Misschien kom je wel de perfecte businesscoach tegen die helemaal bij je past, je begrijpt en die jou verder kan helpen. Of de juiste training die net die aanvulling geeft voor jouw bedrijf. Ik ben iemand die veel op gevoel doet en dat is het enige wat ik een ander ook kan aanraden.”

Over de auteur: Bonnie Duijs

Eigenaresse Creative Studio Bonnie Duijs
‘Gewoon proberen en keihard werken.’ Dat is waar de enthousiaste en creatieve Bonnie Duijs in 2015 mee startte. Inmiddels bestaat haar bedrijf drie jaar en werd ze halverwege 2018 moeder van haar zoontje Xavi. Na een kraamweek van precies 1 week(!) werkte Bonnie alweer volop, super stoer! Ze houdt ons op de hoogte van haar drukke, maar leuke leventje!

Lees alle artikelen van Bonnie >>

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.