Daar lag ik dan. Op een zondagochtend om 09.30 uur op mijn handdoek op een grasveld. Ik was al een tijdje benieuwd naar yoga. De foto’s die ik er online weleens van tegenkom zien er altijd zo rustgevend uit. Lekker in je chilbroek. Op een matje. Ogen dicht. En ontspannen maar. Dus ik meldde mij aan. De wekker horen gaan op een zondagochtend is niet mijn favoriet, maar wie zich aanmeldt zal aanwezig zijn. Kom maar op dacht ik.  

De avond ervoor sprak ik met een vriendin over yoga. Yin yoga, een van de yoga-vormen waar ik mij voor had aangemeld, scheen niet helemaal ontspannend te zijn. Je houdt namelijk de houdingen 3 tot 5 minuten vast en dat zorgt voor verzuring hier en daar. Oké dan. Het beeld van een uur voor me uit staren, over de weilanden, verdween al snel naar de achtergrond. Maar goed, ik had er alsnog zin in!

Van je tenen tot je oren

Om 09.30 uur begon de les. En ik kan je vertellen, echt volledig ontspannen zijn, van je tenen tot je oren (ja denk daar maar eens over na), is nog verdomd lastig. Alleen al vier seconden inademen, vier seconden vasthouden en in vier seconden uitademen. Het lijkt heel gemakkelijk. Doe het maar eens vijf minuten! In het begin merkte ik dat ik na iets van vijf keer herhaling alweer met mijn gedachten op kantoor zat. Dat was niet de bedoeling.

Uiteraard hield ik vol en ik beetje bij beetje raakte ik meer ontspannen. Ik heb het geluk dat ik redelijk lenig ben. Kun jij bijvoorbeeld, als je rechtop staat, vooroverbuigen en met je vingers de grond raken? Met gestrekte benen uiteraard. (Snap je?!) Ik kan dat zonder moeite. Aangezien ik niet over een sport- of muziektalent beschik, ben ik uitermate trots op dit talent!

Complete verzuring

Goed, de verschillende houdingen gingen mij dus redelijk goed af. Zo nu en dan compleet verzuurd, maar ik voelde dan ook allerlei spieren op plekken waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Ook wel eens leuk!

Al met al, even zonder grappen. Ik vond het een heel fijne ervaring. De combinatie tussen buitenzijn, ontspannen, in de chilbroek uiteraard en met enkel het geluid van de bomen (en de fijne stem van de yoga docente) op de achtergrond. Ik vond het boeiend om uit te proberen in welke houdingen ik mijn lichaam kon proppen. Dit was zeker niet de laatste keer yoga voor mij!

Tip van de week
Ben jij ook benieuwd naar yoga? Bij onze contributor Josette ben je aan het juiste adres! 😉

-X- Britt

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.