Nu de zomervakantie voor velen weer achter de rug is, gaan we weer volop aan de bak. De pepernoten liggen alweer in de supermarkten… Dat is vaak het teken dat wij ons realiseren dat een jaar echt voorbij vliegt. En het uitgelezen moment om even terug te kijken naar de zomer. Wat hebben we geleerd en wat doen we de laatste maanden van 2018 anders? Daar geeft contributor Christa antwoord op.

Wat was jouw grootste leerpunt de afgelopen maanden? En waarom?

De afgelopen maanden ben ik heel druk geweest met mijn nieuwe project die ik samen doe met Dennis van der Berg van StudioViv. Wij hebben speciaal voor wimperstylisten een webapplicatie ontwikkeld waarin zij hun klantenbestand in bij kunnen houden (LashFile). Daarnaast was het ook de drukste tijd van het jaar in mijn salon…. Iedereen wilde mooie wimpers voor de vakantie!

Mijn grootste leerpunten waren: plannen en nee durven zeggen. Ik ben altijd geneigd om het iedereen naar de zin te maken. Dat betekent dat ik moeilijk nee kan zeggen. Hierdoor heb ik mezelf aardig wat keren in de vingers gesneden door toch een afspraak aan te nemen terwijl ik eigenlijk niet kan…

Wat heb je ervan geleerd?

Ik heb hiervan geleerd dat nee ook een antwoord is. En weet je wat het leuke is? Door nee te zeggen merk je dat er altijd een alternatief is. Iemand probeert natuurlijk altijd een afspraak te plannen zoals het hun goed uitkomt. Nu gaat iemand bijvoorbeeld een half uurtje eerder weg bij haar werk om op tijd bij mij te zijn. Dan werk ik een half uurtje langer door, maar heb ik mijn avond vrij!

Wat ga je in de laatste vier maanden van 2018 anders doen?

Ik ga mij aan mijn openingstijden houden! De laatste maand van het jaar is naast de zomermaanden mijn drukste maand van het jaar. Ik zit altijd half te snurken aan het kerstdiner…. Het wordt een uitdaging.

Succes!
Liefs, Christa

0 reacties