Het moment dat je even niet op goede ideeën komt. Die keer dat je een deadline hebt, maar er echt niks goed uit je handen komt. Of je bent bezig met de marketing van je bedrijf en het lukt gewoon voor geen meter. Allemaal voorbeelden van creatieve blokkades. Het zijn de momenten waarbij je over wilt stromen van creativiteit en goede ideeën, maar je eigenlijk gewoon totaal vastloopt.

En natuurlijk hebben De meiden van Noppen hier ook last van. En dat is knap irritant zo af en toe! Daarom zijn we altijd op zoek naar goede methoden om die creatieve blokkades zo snel mogelijk weer te verhelpen. Zodat we weer lekker aan de gang kunnen!

Deze keer hebben we een aantal tips verzameld uit het boek ‘Little Black Book’ van Otegha Uwagba. Een heerlijk klein boekje in pocketformaat. Staat leuk op je bureau, is makkelijk mee te nemen en staat vol met tips voor ondernemende, creatieve vrouwen. (En hij is by the way maar €9,99! Je kunt hem hier bestellen.) Wij delen hieronder de 6 leukste tips om een creatieve blokkade te verhelpen.

1.Doe iets buiten je genre

Daar bedoelt Otegha mee: doe iets wat je normaal niet doet, zodat je op andere gedachten wordt gebracht. Ga sporten tussen de middag, bezoek een theater in de avond of geef jezelf op voor een creatieve workshop. Dit soort dingen prikkelen je hersenen en zorgen ervoor dat je juist die creativiteit weer terugkrijgt.

2. Creëer een blije werkplek

Dit merken wij nu dus heel erg. We zitten nu een aantal maanden in onze nieuwe kantoorruimte, maar het is nog niet echt op z’n ‘meiden van Noppens’ aangekleed. Othega geeft het aan in haar boek, maar wij merken dus ook echt dat een inspirerende werkomgeving helpt. Dus ja, wij gaan ook ons kantoor een opknapbeurtje geven om de creativiteit te stimuleren.

3. Wissel van werkplek

Wat ook kan helpen, is het wisselen van werkplek. Zoek eens een leuke flexplek in de buurt uit. Of ga elke vrijdag naar een koffietentje om even een nieuwe omgeving te zijn. Je ziet, ruikt en hoort andere dingen en dat verhelpt zeker een creatieve blokkade.

4. Stop even als het niet lukt

Dit is voor ons ook echt een herkenbare. We willen het liefste elke dag mega goed werk afleveren. Lukt ons aardig ;-), maar er zitten echt dagen bij dat het gewoon niet lukt. Dan komt die blog er gewoon niet uit, of komen we niet op leuke marketing ideeën. Tip uit het boek: stop even als het niet lukt. Haal buiten een frisse neus en begin na een half uurtje opnieuw. Gaat als het goed is een stuk beter!

5. Social media detox

Creativiteit wordt vaak geblokkeerd door social media. Je kan er zeker op goede ideeën komen, maar je kan jezelf er ook in verliezen. Met als gevolg dat je jezelf continu vergelijkt en je eigen creativiteit niet meer kan activeren. De oplossing: zet een social media detox in. Dus geef jezelf tijdens de uren dat je productief bent geen ruimte om dan je social media accounts te checken, bv. tussen 9 en 3.

6. Spar met iemand anders

Deze tip uit het boek past ook helemaal in ons straatje; het sparren met anderen. Het is soms misschien best eng om je ideeën of blokkades met anderen te bespreken, maar je leert hier juist ontzettend veel van. Doe het wel met de mensen die jou verder helpen en dat zijn meestal niet je partner, familie of vrienden…

Wij sparren regelmatig met andere ondernemers. Daar leer je ontzettend veel van! Lijkt het je leuk om een keer met een van ons te sparren? Dat kan! Lees hier alle info over onze sparringsessies.

Wat is jouw ultieme tip om uit een creatieve blokkade te komen? Laat hieronder weten in de comments!

-X- Britt en Lynn
De meiden van Noppen

0 reacties