Het is tijd voor wat mannelijke input op de website. Nooit verwacht dat dat uit onze mond zou komen… Maar naast dat we gek zijn op vrouwenpraat, vinden we een goed gesprek met een man ook niet verkeerd. Wie weet dat we nog iets van elkaar kunnen leren. Al geven we dat beiden natuurlijk niet zo snel toe.

Aangezien onze vriendinnen en kennissen al jaren enthousiast praten over ‘CrossFit’ en de bijbehorende termen als WOD (huh?!), leek het ons leuk om eens een bakkie te drinken met Stephan Bes. De oprichter van CrossFit Westenwind in Warmenhuizen. We kwamen terecht op de plek waar we normaal biertjes drinken tijdens de kermis in Warmenhuizen. Een heel andere tak van sport. 😉 We ontmoeten Stephan daar in zijn Box. En nee, het gaat niet over een kinderbox. Je noemt de ruimte waarin je CrossFit doet een box.

Onder de indruk

We zijn onder de indruk en uiteraard zijn we erg benieuwd hoe Stephan dit allemaal heeft opgebouwd. “Ik begon met fitness op mijn 14e. Toen ik 18 jaar was volgde ik een sportopleiding in Hilversum en gaf ik al Personal Training aan BN’ers in Laren. Klanten willen zich vaak óf fitter voelen óf ze willen afvallen. Meestal dat laatste. Toen mijn moeder ziek werd, raakte ik de rol als Personal Trainer zat. Ik ging in de avonden in een sportschool aan de slag, zodat ik overdag voor mijn moeder kon zorgen.”

Vreemd aangekeken

Stephan bekeek op YouTube een filmpje over de ‘300 workout CrossFit’ en dacht ‘Hé, dit is lache.’ “Ik bekeek het filmpje en las daarna alle informatie over de workout die ik maar kon vinden. Super interessant vond ik het! Tegelijkertijd begon ik met CrossFit in Amersfoort. Toen ik 23 jaar was gaf ik anderen les om Personal Trainer te worden. Ik werd weleens vreemd aangekeken vanwege mijn jonge leeftijd, maar ik voelde daar zelf niet zo veel bij.” Ondertussen bedacht Stephan dat hij zelf graag een box zou willen openen.

Naam opgebouwd

“Ik begon mijn zoektocht naar het juiste pand en tijdens de kermis in Warmenhuizen vertelde iemand mij dat het pand naast de kroeg leeg stond. Ik heb contact gezocht met de eigenaar, een businessplan geschreven en de bank bezocht. De bank keurde mijn plan goed en ik ontving de lening om te kunnen starten. Ik had al een aardige naam opgebouwd in de sportwereld en na 2 maanden zat ik al op 70 leden. De meeste daarvan zijn nog steeds lid. Dat vind ik echt te gek!”

De community is de kracht

Inmiddels trainen ruim 250 leden wekelijk en sommigen zelfs dagelijks bij CrossFit Westenwind. Op de vraag hoe Stephan zo succesvol is geworden, heeft hij direct een antwoord klaar. “Ik lever kwaliteit en besteed heel veel aandacht aan mijn leden. Dat vind ik zelf enorm belangrijk. Het is mijn beste investering geweest om tijd te steken in het opbouwen van relaties. Ik zie veel leden meer dan mijn familie, omdat sommigen wel vijf keer in de week komen trainen. De community die daaruit is ontstaan is de kracht van Westenwind.”

“Wat mijn tweede beste investering is? De koffieautomaat. Na de training drinken we met elkaar een kop thee of koffie. Een sociaal moment, dat inmiddels niet meer weg te denken is na een training.”

Voetballend Nederland verbeteren

Als we Stephan vragen naar zijn plannen voor de toekomst vertelt hij over tieners en profvoetballers. “Ik wil tieners graag bewust maken van gezonde voeding en beweging. Social media heeft steeds meer een negatieve werking en dat vind ik zo zonde. Inmiddels heb ik ook mijn visie paraat over het sterker maken van profvoetballers.” “Niet zozeer het verbeteren van het spelletje, maar ik weet hoe je blessures voorkomt en ik kan een profvoetballer een betere atleet maken. De voetballerij is een beetje ouderwets. Betere atleten op het veld zorgen voor een verbetering van voetballend Nederland. Nederland helpen. Dat wil ik doen.”

Het beste uurtje van de dag

“Ik zie mezelf niet als een ondernemer, CEO of businessman. Ik ben niet enorm zakelijk. Vrijheid in mijn trainingen vind ik het allerbelangrijkste en dat heb ik nu! Ik werk nu 7 dagen in de week. Vanaf het nieuwe schooljaar heb ik een vrije dag voor mezelf ingepland. Ik wil niet te snel groeien, want groei mag niet ten koste gaan van de kwaliteit die ik bied. Het komende half jaar focus ik op doorontwikkeling. Het hele plaatje moet namelijk kloppen. Ik wil mijn leden het beste uurtje van de dag geven.”

Nabrander van De meiden van Noppen

Wat een vakman, die Stephan! Een droom hebben, een plan maken en hoppa… Gewoon doen! Het inspireert ons zeker om niet zo veel te twijfelen over beslissingen. Enne, grappig feitje; Stephan was de eerste persoon die zei ‘Oh, pak maar gewoon een foto van Facebook hoor!’ toen we vroegen welke foto hij bij het interview wilde. Zijn wij vrouwen toch altijd een stuk langer mee bezig! 😉

En heb je nog een tip voor ons? Ken je een inspirerende man die we echt moéten interviewen? Laat het weten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.