Naast dat wij gek zijn op vrouwenpraat, vinden we een goed gesprek met een man ook niet verkeerd. Wie weet dat we nog iets van elkaar kunnen leren. Deze week interviewden wij ‘Man van de week’ Tino Zwirs uit Schagen.

Toen Tino 9 jaar was, crosste hij vaak met een skelter door zijn woonwijk. Dat er met de voortuinen van de nieuwbouwhuizen niets werd gedaan, vond hij maar niets. “Ik nam contact op met een kennis die bloembollen verkocht en verkocht daarna zakjes met bloembollen aan de bewoners. Dat vond ik gewoon leuk om te doen.” Inmiddels is Tino 21 jaar en alhoewel zijn skelter in de schuur staat, is hij nooit gestopt met kansen zien én direct benutten.

Een eigen dj-show op zijn 13e

Een jaar later ontdekte Tino zijn passie voor muziek. “Ik was 13 jaar en begon met radio maken. Later had ik mijn eigen show ‘The Local’ bij het lokale radiostation SchagenFM op de vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur.” Tino was niet alleen radio-dj. De kansen die hij als 12-jarig jochie zag, bleef hij zien.

“Ik heb ook nog als freelance cameraman voor het Noord-Hollands Dagblad, RTL en SBS gewerkt. En met het bedrijf Allround360 maken wij 360° video’s voor bijvoorbeeld Ikea en de Efteling. Een bedrijf richt ik niet altijd in mijn eentje op. Als ik een idee heb, zoek ik er vaak mensen bij. Zoals een investeerder.”

Nee heb je, ja kun je krijgen

Ondertussen studeert Tino aan de Amsterdam School of International Business. “Nog twee jaar studeren en dan heb ik mijn bachelor op zak. Daarna wil ik mijn Master halen aan de Universiteit. Ondertussen zit ik niet stil dus solliciteerde ik anderhalf jaar terug bij radiostation Layzer. Ik werd aangenomen en nam de technische rol van medeoprichter en één van de Veronica legendes Adje Bouwman over.”

“Sinds kort ben ik ook eigenaar. Ondanks dat Layzer nog niet zo bekend is als bijvoorbeeld een radio 538, regelde ik een van de bekendste MC’s in de wereld om te komen draaien bij ons. Ik probeerde het gewoon en het is gelukt. Nee heb je, ja kun je krijgen. Als ik een mogelijkheid zie, pak ik hem met beide handen aan.”

Twee nachten doorwerken

“Tijd steken in mijn werk is mijn beste investering. Ik stop niet voor het werk af is en ik ben dus ook niet om 17.00 uur klaar. Ik werk gerust twee nachten per week door. Daarnaast zeg ik bijna altijd ‘ja’. Als ik iets zelf niet kan, zoek ik wel iemand die dat wel kan.” Op de vraag waar Tino zijn energie vandaan haalt, heeft hij een duidelijk antwoord. “Je ideeën uitvoeren en doen wat je leuk vindt. Als ik een idee heb, schrijf ik het op. Ik denk er over na en als het goed voelt, ga ik daar met iemand over in gesprek.”

‘Ik doe dingen’

“Ik vond het altijd lastig te omschrijven wat ik doe. Meestal zei ik ‘ik doe dingen’. Nu merk ik dat ik mij meer focus op business development. Ik omring mij graag met mensen die mij inspireren en ik sta altijd open voor een kop koffie en een goed gesprek!”