Wij zijn fan van onze contributors. Ze hebben een tof bedrijf of zijn gek van hun passie en stralen dat uit. Heerlijk om daar verhalen over te lezen. Wij willen ze graag nog beter leren kennen en hoe kan dat beter dan ze te vragen naar hun favoriete Netflix-serie of wat ze doen als er niemand thuis is? Precies. Oeh, wij zijn benieuwd!

Deze keer is Renee aan de beurt!

Je wilt een ticket naar… omdat?

“De eerste bestemming die in mijn opkomt is Spitsbergen. Ik ben gek op (ongerepte)natuur en het buiten zijn. Het lijkt mij een heel bijzondere ervaring om daar rond te kunnen lopen… Of nog liever een huskysafari te mogen doen! En dan natuurlijk het Noorderlicht najagen of een ijsgrot in.”

“Het lijkt me ook wel wat om met een sneeuwscooter over bevroren vlaktes te racen met als afsluiter ijsvissen. De volgende dag ga ik dan op zoek naar poolvossen, rendieren en walvissen… En als ik heel veel mazzel heb hoop ook een ijsbeer te zien! Haha, ik mag nog een hoop geld gaan sparen om dit allemaal (duurzaam) te kunnen ondernemen! Is er niet een reismagazine die interesse heeft om mij naar Spitsbergen te sturen? ;-)”

Wat kijk je het liefste op Netflix?

“Oef, moeilijk! House of Cards was ik echt verslaafd aan. Verder deden Black Sails, Fargo (seizoen 1), Narcos enThe Bridge, Homeland en Sense8 het ook altijd erg goed bij mij!”

“Op dit moment kijk ik The Punisher en Friends. Ik moet altijd hardop lachen bij Friends. De afleveringen duren maar iets 20 minuten. Perfect als ik niet veel tijd heb, maar wel even zin heb in afleiding of om mijn hoofd leeg te maken.”

Beschrijf je ideale dag eens

“Dat moet een zondag in het late voorjaar zijn. Zo’n ochtend dat je weet dat het mooi weer wordt, maar je net nog kippenvel krijgt als je in de schaduw je eerste kopje koffie drinkt.”

“Verse jus geperst, lekker ontbijtje, een zachtgekookt ei. Relaxed een krantje lezen, openslaande deuren (waar de gordijnen zachtjes heen en weer waaien) en een zacht muziekje op de achtergrond.”

“En daarna misschien richting het strand met vrienden, rond een uur of 14/15. Zwemmen in de zee en natuurlijk een patatje mayo halen. En dan wel zien wat de dag verder brengt; misschien dineren op het strand, restaurant of terras in Alkmaar pakken. Of gewoon lekker richting huis en nagloeien op de bank met het zand nog tussen je tenen.”

Wat doe je als er niemand thuis is?

“Dat verschilt heel erg. Ik ben vaak alleen thuis. Meestal ben ik aan het werk (editen van film en fotomateriaal). De laatste tijd ben ik ook veel bezig met het bouwen van mijn website. Daar komt toch meer bij kijken dan ik dacht. En als ik even echt nergens zin in heb zet ik keihard de muziek aan en ga ik in mijn eentje heel debiel dansen. Heerlijk vind ik dat.”

Wat ben je meer; een ochtend- of een avondmens?

“Beiden, mag dat ook? Als mijn wekker gaat, sta ik meestal binnen 5 minuten naast mijn bed. Snoozen en uitslapen doe ik zelden, ik word daar meestal alleen maar nog meer moe van. (Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, denk aan festivals, lange avonden op het terras etc.)”

“Als mijn wekker niet aanstaat, word ik meestal voor 8 uur wakker. Dit wil niet zeggen dat ik dan goed aanspreekbaar ben hoor, ik heb in de ochtend echt even mijn eigen ruimte nodig. Sporten in de ochtend vind ik ook heerlijk, soms vind ik het jammer dat de lessen bij de Crossfit “pas” om 9uur beginnen!”

“En ik houd ook van slapen en ga doordeweeks best op tijd naar bed, vind ik (meestal tussen elf en half twaalf). Ben je dan een avondmens? Ik slaap misschien gewoon niet zo lang. Als ik 7 uurtjes per nacht maak red ik het prima. In het weekend kan ik een echte nachtbraker zijn. Meestal word ik de volgende dag dan nog op tijd wakker.”

“Dan ben ik wel gaar de dag erna, maar in de loop van de dag knap ik weer op. Ik denk dat de structuur in mijn dag- en nachtritme het beste werkt en als ik dan een keertje uit de band spring kan ik dat dus prima opvangen!”

“Ik kan wel periodes hebben dat ik heel erg moe ben en dan zomaar een week lang meer dan 10 uur per nacht nodig heb. Dit is vaak na een drukke periode waarin ik veel heb gewerkt en veel druk van deadlines heb ervaren. Hier probeer ik mij op dat moment maar aan toe te geven (moeilijk!). Met de belofte dat ik in het vervolg echt eerder rustig aan ga doen. Je raad het al, dat gaat mij nog niet zo goed af!

Tips iemand?
– Renee –

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.