Casual chic… je hebt het vast al vaker gehoord. Je ziet het steeds meer op de uitnodiging van een feestje of een borrel staan, maar wat je dan aan moet trekken…?! Precies. Wij vonden het daarom tijd om eens wat opheldering te creëren rondom deze dresscode. Want we zitten er regelmatig naast met onze kledingkeuze… 

Zo zijn we standaard overdressed. Tijdens tuinfeesten staan we daardoor met onze hakken muurvast in een grasveld. Of bij een casual verjaardag waar de helft in sportkleding (hoezo?!) aankomt, staan wij in een jurkje en een colbertje.

Styled By

Fotografie door
Quinty Matakupan

En joh, zelfs als we gaan BBQ-en met familie doen we ons best en trekken we een leuke outfit uit de kast. Het oog wil ook wat, toch? 😉 Maar casual chic, dat is toch nog een beetje een vage dresscode voor ons. En daarom hebben we onszelf maar eens laten adviseren, want naast privé willen we natuurlijk ook op zakelijk gebied geen flater slaan!

De dresscode Casual Chic

Zoals de naam het al zegt, mag je outfit zowel chic als casual zijn. Zo ver kwamen wij ook nog net. 😉 Het is dus een combi. Een chic item als een kokerrok, jurk, hakken of colbertje mix je dan met iets sportievers. Bijvoorbeeld een sportief horloge of casual schoenen. We like! 

Het is dus eigenlijk een dresscode waar veel meer mensen iets mee kunnen, dan ze vooraf misschien denken. Het is maar net waar je de nadruk op legt; op chic of juist op casual. En wat wij dus extra leuk vinden aan deze outfits; is dat je dit vaak heel goed overdag én ’s avonds kunt dragen. Ruil je sneakers in voor een mooie hak en je bent ready to party!

Outfit van Britt

– Een classy jurk in een casual stof –

De jurk van Britt is er dus zo eentje die je echt overal naartoe kunt dragen. Tenminste, dat vinden wij. Al houden wij wel meer van de ‘chic’ kant dan van de ‘casual’ kant! Vaak vinden meiden een lange jurk al chic, maar de stof maakt vaak een groot verschil. Het gehaakte motief zorgt namelijk weer voor de casual kant. Nog meer casual? Draag de jurk met een leuk slippertje!

“You can be comfortable without ever compromising glamour.”

Donatella Versace

Outfit van Lynn

– Een classy blouse met een casual broek –

Vroeger had Lynn 1 á 2 broeken in de kast liggen. Ze droeg het liefste elke dag een rokje of een jurk, lekker vrouwelijk. Maar ze maakt steeds meer plaats voor broeken. En alleen voor écht lekker zittende exemplaren! Deze outfit is perfect voor overdag. Vrouwelijk, maar toch netjes voor op kantoor. Overdag draag je het bijvoorbeeld met een instappertje, maar ’s avonds gaan de hakken uiteraard aan! 😉

In samenwerking met

Huis van Schagen

Huis van Bergen