Lindsey runt met veel succes haar Instagram account stijl.121. En daar gaat meer tijd in zitten dan je denkt! In deze blog vertelt ze wat ze van de afgelopen maanden heeft geleerd en hoe ze de komende tijd aan de slag gaat met haar Instagram account.

Wat heb ik de afgelopen maanden geleerd?

Tegenwoordig moet alles wat je op social media plaatst maar perfect zijn. Maar in perfectie gaat ook tijd zitten. Om die ene toffe foto te krijgen zal ik toch eerst moeten opruimen, schoonmaken en stylen. Denk vooral niet dat het huis er altijd uitziet zoals op mijn feed, want er wordt ook gewoon geleefd. En als die foto dan eindelijk gepost is: ‘Hoeveel likes heb ik al?’ ‘Hoe veel keer is mijn foto opgeslagen?’ en ‘Welke reacties heb ik gekregen?’

Efficiënter tijd verdelen

Het kost allemaal zoveel tijd. En natuurlijk hoort dit bij het bijhouden van een Instagram account. Maar onverwachts gaat er zoveel tijd in zitten…. dat als we al die minuten bij elkaar optellen heel veel ander leuks hadden kunnen doen! Wat ik vooral geleerd heb de afgelopen maanden, is om efficiënter mijn tijd te verdelen.

Meer tijd overhouden maar hetzelfde, of nog beter, een beter resultaat halen? Ik ga mijn tijd anders verdelen. Hoe ga ik dat aanpakken? Ik zorg dat wanneer het huis schoon en netjes is, ik van verschillende hoeken foto’s maak. Daar hoort natuurlijk wel een beetje styling bij, maar dat is leuk! Zo zorg ik dat ik een aantal foto’s op voorraad heb.

Foto’s posten

Als ik even tijd heb, bewerk ik alle foto’s. Meestal maak ik ze wat lichter omdat het op sommige plaatsen in het huis wat donkerder is. Ook gebruik ik een app waar ik alle foto’s vooraf in plaats zodat je kunt zien hoe ze naast en onder elkaar staan. Zo kom je geen gekke verassingen tegen als je hem al gepost hebt. Ik post de foto’s wanneer mijn volgers het meest actief zijn op Instagram. Dit kun je heel gemakkelijk zien bij statistieken onder het kopje doelgroep. Hier op inspelen werkt heel goed!

Minuten besparen

Vergeet niet dat er nou eenmaal tijd gaat zitten in Social Media, maar volgens mij heb ik met dit stappenplan toch heel wat minuten bespaard! De aankomende maanden ga ik hier zeker mee door. Ik ben benieuwd hoe jullie dit doen!

Liefs Lindsey

0 reacties