De meiden van Versier. Door alleen al de bedrijfsnaam zijn wij natuurlijk heel nieuwsgierig naar het verhaal van deze meiden. De vriendinnen Melanie Snoek (32) uit Alkmaar en Yvet van der Kraan (32) uit Heerhugowaard hebben beiden een leuke parttimebaan, een partner, een kindje van 1 jaar (hoe toevallig ?!) én zij runnen samen De meiden van Versier. Met hun bedrijf nemen zij de organisatie van bruiloften uit handen, richten zij huizen en bedrijfspanden in en verhuren zij unieke items voor een tof gestyled feest. Het kan dus blijkbaar allemaal en wij zijn benieuwd hoe deze twee vriendinnen dat voor elkaar krijgen ;-).

Van vriendinnen naar businesspartners

De vriendschap tussen Melanie en Yvet ontstond precies twintig jaar geleden op de middelbare school. Inmiddels werkt Melanie bij een staalbedrijf als officemanager en Yvet bij de overheid als Projectleider. De gedeelde passie voor styling en DIY (DoItYourself) items maken bracht hen samen. Yvet vertelt. “Familie en vrienden merkten steeds vaker onze creatieve kanten op en schakelde onze hulp bij styling van huizen en bruiloften in. Ondertussen stond mijn eigen bruiloft op de planning en vroeg ik Melanie mij te helpen met de styling. Na de bruiloft vonden we het zonde om de zelfgemaakte items weg te gooien. Het idee voor een verhuurbedrijf in unieke items voor een tof gestyled feest werd steeds concreter.”

Een bruiloft in Italië gaf de doorslag

Ondertussen raakten de vriendinnen zwanger en bevielen zij, hoe toevallig, een dag na elkaar. Maar bevallen of niet, vijf weken daarna stond er een bruiloft van een goede vriendin in Italië op de planning. Naast gasten waren zij ook aanwezig om te helpen met de styling. Deze opdracht was volgens Melanie het doorslaggevende teken. “De dag na de bruiloft wisten wij het zeker: dit moeten we gewoon doen. Het voelde goed. We ondernamen direct actie. In de laatste weken van ons verlof bedachten we de bedrijfsnaam en leenden we een geldbedrag om vervolgens in een website en nieuwe artikelen te kunnen investeren. Op 1 juli 2017 schreven wij De meiden van Versier in bij de Kamer van Koophandel.”

Symbool voor vriendschap en bedrijf

De vriendinnen en businesspartners nemen geen overhaaste beslissingen en werken doelgericht, zo legt Melanie ons uit. “Ons eerste doel was om de investering binnen een jaar terug te verdienen en dat is ruimschoots gelukt. We kunnen onszelf nu gaan uitbetalen, maar dat doen we nog niet.” Yvet vult aan. “Wij investeren nog steeds in ons bedrijf om te kunnen groeien, maar om te vieren dat het zo goed gaat hebben we dit wel bekroond met een mooi sieraad als cadeau voor onszelf. Onze samenwerking verloopt heel goed. Natuurlijk zijn we ook weleens niet aardig tegen elkaar in the heat of the moment, maar dat laten we op dat moment vaak even gaan. We hebben allebei onze krachten. Zo heb ik meer feeling met social media en is Melanie heel bedreven met de administratie. Deze taken verdelen we dan ook. Dat werkt voor ons allebei.”

Een parttimebaan én een bedrijf runnen

Je vergeet bijna dat Melanie en Yvet beiden ook een parttimebaan hebben van 27 uur per week, een kindje van 1 jaar en een partner. Yvet is momenteel zwanger van een tweede kindje. “Wij werken allebei zo’n 50 uur in de week. De meiden van Versier neemt zeker wel 20 uur in beslag. Om het overzichtelijk te houden spreken we elke maandagavond af om de opdrachten en acties door te nemen. Afgelopen zomer hebben we 3 bruiloften georganiseerd en gestyled. Enorm leuk, maar dat moeten we thuis ook regelen. Ons kids zijn dan bij de mannen. Onze lieve ouders en schoonouders passen ook regelmatig op. Zij zijn super trots op ons en doen dat graag.”

Toekomstdromen

De items worden nu opgeslagen in een fijne loods, maar volgens Melanie wordt er ook nagedacht over een uiteindelijke droomplek. “Onze droom is dat we over misschien een aantal jaar een mooie plek hebben waar onze spullen helemaal tot hun recht komen. Zo krijgen onze klanten een goed beeld van het assortiment. Ook willen we bij die droomplek DIY-workshops organiseren. Zo blijven we uniek. We hebben nog veel meer ideeën en dromen, maar die houden we nog even voor onszelf.”

Volg je gevoel en verken je markt

Op de vraag welke tip De meiden van Versier aan andere startende, vrouwelijke ondernemers willen geven, heeft Melanie direct een antwoord klaar. “Maak een plan en denk er nog eens goed over na. Op het moment dat het voelt alsof je ervoor moet gaan, dan moet je er ook echt voor gaan. Je kunt jezelf gerust de ‘wat als…?’ vraag stellen. Vaak is het antwoord niet eens het einde van de wereld. Heb je een bepaalde angst? Bedenk dan een klein, haalbaar doel voor jezelf. Als je dat doel bereikt, krijg je vleugels. Yvet vult Melanie aan. “Je markt verkennen is ook heel belangrijk. Verhuurbedrijven voor evenementen bestonden al, maar niemand bood de unieke items en stijl aan die wij aanbieden. Onze stijl en het aanbod maken ons echt uniek.”

NABRANDER van De meiden van Noppen

Wat een leuke, enthousiaste meiden zijn jullie! Jullie houden alle ballen hoog en weten goed op je gevoel af te gaan. Gaaf om te zien hoe positief en succesvol dat voor jullie uitpakt. Als het trouwmoment ooit zover is voor De meiden van Noppen, staan we bij jullie op de stoep;-). Tot die tijd laten we ons door jullie vermaken met de foto’s van jullie prachtige opdrachten en ervaringen via Instagram. Succes en heel veel plezier!