Greet en Atina zijn al meer dan 30 jaar vriendinnen en besloten bijna vijf jaar geleden om samen een verhuurbureau in vakantiehuizen te starten. Met succes! Great-Vakantiehuizen verhuurt inmiddels 100 huizen. Op een zomerse zaterdag komt het regelmatig voor dat Greet en Atina binnen vier uur circa 60 huisjes moeten schoonmaken en opleveren voor nieuwe gasten die de kuststreek bezoeken. Als zussen en businesspartners zijn wij natuurlijk enorm benieuwd hoe deze twee vriendinnen dat voor elkaar krijgen.

In het diepe springen

In maart 2013 ging het VVV-kantoor in Callantsoog failliet en verloor Atina haar baan. Ruim 28 jaar werkte ze met heel veel plezier vanuit het kantoor in Callantsoog. Het was Greet die haar een boeiende vraag stelde toen ze nadacht over haar vervolgstap. “Waarom spring je niet gewoon in het diepe? Dat vroeg ik Atina bijna vijf jaar geleden. Ik werkte al een aantal jaar op de personeelsafdeling van een groot aannemersbedrijf toen ik besloot te gaan schrijven. Ik schreef de thriller ‘Hemelsblauw’, bracht deze uit en kwam er toen ook achter dat je daar niet veel geld mee verdient. Daarna hebben we heel snel besloten om samen te werken en Great-Vakantiehuizen te starten.”

Klantenbestand overgenomen

In oktober 2013 plakte het stel flyers op deuren van vakantiehuizen om een verhuurbestand op te bouwen. Dat werkte goed volgens Atina. “Al snel hadden we 40 huisjes in beheer en zijn we op zoek gegaan naar een plek aan de kust om onze gasten te ontvangen. We klopten aan bij een bestaand verhuurbureau in Sint Maartensvlotbrug met de vraag om een deel van het kantoor te huren. De toenmalige eigenaresse kwam vervolgens met een aanbod om zowel het kantoor als haar klantenbestand over te nemen. Daar zeiden we geen nee tegen. Per 1 september 2014 verhuurden we in totaal 80 vakantiehuizen. Dit zijn er inmiddels 100.”

Investering terugverdienen

Het kantoor was nog niet volledig naar smaak en Atina en Greet besloten te verbouwen. Inmiddels is het kantoor volledig GREAT-Vakantiehuizen proof, waar het stel dagelijks gasten ontvangt. In het eerste jaar werd er nog geen winst gemaakt volgens Atina. “Daar hadden we op gerekend. We waren goed voorbereid. We hebben zo snel mogelijk onze investeringen terugverdiend en de kosten voor onder andere de verbouwing terugbetaald.”

Teamuitbreiding

Dat vakantiehuizen aan de kust van Noord-Holland in trek zijn werd al snel duidelijk vertelt Greet ons. “In de zomer werken we beiden 6 á 7 dagen per week. “Vorig jaar werd het een beetje te gek en werkten we bijna alleen maar. Daar hebben we van geleerd en we besloten een medewerker in dienst te nemen. Astrid werkt nu bijna een jaar bij ons en daar zijn we heel blij mee.” Zij heeft zich het afgelopen jaar vooral met de nieuwe website en het boekingsprogramma beziggehouden. Met resultaat! De website is begin december live gegaan.

Persoonlijke aandacht

De vakantiehuizen zijn heel populair bij Duitsers vertelt Greet. “90% van onze boekingen is afkomstig uit Duitsland. Persoonlijke aandacht en goede service vinden wij heel belangrijk en Duitse gasten kunnen dat enorm waarderen. Veel gasten komen dan ook weer bij ons terug. Daar investeren we ook in. Niet alleen in geld, maar ook in tijd. Zo ontwikkelen we jaarlijks samen met de dames van Veeltebeleven.nl een gids vol informatie, evenementen en activiteiten in en rondom de gemeente Schagen.” Atina vult aan. “Het samenstellen van de gids vinden we heel leuk om te doen. Net als het regelen van een cadeautje voor de gasten die in een van onze vakantiehuizen de kerstdagen doorbrengen. Ook regelen we invalide parkeerkaarten voor de strandopgangen hier bij de buurt. We gaan ver in onze dienstverlening, maar dat doen we graag!”

Over de auteurs: Britt en Lynn

Oprichters De meiden van Noppen
Twee ambitieuze zussen die begin 2017 besloten om samen een bedrijf te starten; Publiekfabriek. En daar kwamen uiteraard heel wat ondernemersavonturen bij om de hoek kijken! Om al die avonturen te delen, startten we in 2018 met deze blog. Het is onze gezamenlijke missie om anderen te motiveren en te inspireren het beste uit zichzelf te halen. Dit doen we op De meiden van Noppen.nl met onze blogs en met ons bedrijf Publiekfabriek door het geven van trainingen en workshops.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.