Van een inspirerend verhaal worden wij altijd blij. Een verhaal waarbij iemand voor zijn of haar eigen weg kiest. Het lef heeft om keuzes te maken en zijn of haar missie te volbrengen. Wij spraken kersverse ondernemer Monita De Konink van MOment. Deze Alkmaarse verzorgt InCompany workshops waarmee zij medewerkers praktische tips en tools leert om (eventuele) werkdruk/-stress te verlagen en vitaliteit te verhogen. Monita draagt bij aan het verminderen van het toenemende aantal burn-outs in Nederland. Wij zijn benieuwd wie er achter deze mooie bijdrage zit!

Uit de dagelijkse prikkels

Monita wordt door de mensen om haar heen Mo genoemd, vandaar MOment. De bedrijfsnaam ‘Moment’ bestond al, waarop Monita besloot haar website Laadmemetrust.nl te noemen. Creatief is Monita op en top. “Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten. Daarna heb ik een aantal creatieve marketing- en communicatiefuncties vervuld. Uiteindelijk ben ik in de ICT beland. Daar werd ik niet heel gelukkig van. De werkzaamheden werden steeds technischer en minder creatief. Wel heb ik op deze plek een onderdeel van mijn huidige logo ontdekt. De cirkel die het loading symbool uitbeeldt, heb ik letterlijk tot stilstand gebracht. Dit past heel goed bij jezelf opladen. Ik wil mensen uitdagen om uit de dagelijkse prikkels, in het moment te stappen. Ik laad je letterlijk met rust.”

“Waar zijn we nu allemaal mee bezig?”

Monita werkte in Alkmaar toen zij besloot een reis door India te gaan maken. “In 2012 waagde ik de sprong en vertrok naar India. Ik maakte een prachtige reis. Toen ik terugkwam en weer aan het werk ging stelde ik mijzelf steeds vaker de vraag: waar zijn we nu allemaal mee bezig?. In India maakte ik bijvoorbeeld mee dat er geen eten of drinken was. Met deze ervaring op zak begon ik meer en meer te relativeren. Tegelijkertijd wilde ik voor m’n 40e bepaald hebben waar ik werk, hoe ik werk en wat ik doe. Ik ben toen naast mijn vaste baan actie gaan ondernemen om MOment op te starten.”

“Wat vind jij belangrijk in het leven?”

Leef je droom

Het leef je droom-programma, dat Monita ooit volgde, heeft veel duidelijkheid gebracht. “Een van de opdrachten bestond uit het maken van een moodboard waarbij de volgende vraag centraal stond: “Wat vind jij belangrijk in het leven?” In mijn beelden kwamen vijf kernwaarden heel duidelijk naar voren. Vrijheid, creativiteit, vitaliteit, nieuwsgierigheid en tevredenheid. Dit was zo duidelijk zichtbaar, dat ik dacht hier moet ik iets mee doen. Ik heb daarom naast mijn werk een creative coaching-, yoga-opleiding en mindfulness workshops gevolgd. Alle drie zijn nu echt onderdeel van mijn leven.”

Alsof het zo moest zijn

Een aantal tegenslagen gaf Monita de denkbeeldige schop onder haar kont. “Dat was het moment dat ik ervoor ging. Ik kon niet meer terug. Ik moest ervoor gaan. Vanaf dat moment zijn er ook verschillende dingen op mijn pad gekomen. Zo liep ik bijvoorbeeld door de stad richting een koffieafspraak, toen ik besloot de winkel HandPickedStore te bezoeken. Ik liep naar binnen, raakte in gesprek met de lieve eigenaar Renee en vond zo de locatie voor mijn workshop. Alsof het zo moest zijn.”

Move before you’re ready

Inmiddels is Monita sinds augustus van dit jaar fulltime voor MOment aan het werk en heeft ze veel geleerd. “Move before you’re ready. Dat is een van mijn grootste leerpunten. Ik dacht dat mijn website er tiptop uit moest zien, voordat deze live kon gaan. Dat hoeft dus helemaal niet. Ik ben het toen gewoon gaan doen. Je moet niet wachten tot iets af is. Juist als het nog niet af is en door fouten te maken, leer je jezelf veel beter kennen.”

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

“Begin klein. Dat wil ik anderen ook meegeven. En een beetje bluffen is ook niet verkeerd heb ik geleerd. Pipi Langkous is mijn heldin van vroeger. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Lef hebben brengt je verder. Als ik bijvoorbeeld heel groot droom, en de denkbeeldige aapjes in mijn hoofd even weglaat, dan zie ik mezelf creatieve workshops geven onder de zon in Spanje. Niet zomaar een retraite, maar meer dan dat. ”

‘Get rid of the box’

Blijf dichtbij jezelf

Wanneer Monita over haar leerpunten praat komen er direct een aantal tips naar boven, maar er is een tip die er bovenuit steekt. “Blijf dichtbij jezelf. Mijn kernwaarden zijn direct mijn werk en dat is wat ik wil overbrengen en zichtbaar wil maken. Veel mensen komen met goed bedoelde adviezen. Zeker als je startende ondernemer bent geven mensen veel tips. Blijf bij jezelf door te doen wat je leuk vindt. Als je echt doet wat jouw missie is, dan komen daar de mooiste dingen uit. Luister niet te veel naar anderen. Vertrouw op jezelf. Als ik nu naar m’n moodboard kijk, zie ik letterlijk MOment staan. Wat ik nu doe klopt dus helemaal.”

NABRANDER VAN DE MEIDEN VAN NOPPEN

Wow, wat een energie en enthousiasme straalt Monita uit. Wanneer ze over haar passie praat raakt ze niet uitgepraat. Het was dus best nog wel lastig om een artikel te schrijven in plaats van een boek ;-). Monita weet als de beste hoe de je aapjes in je hoofd kunt temmen voor meer rust en ontspanning. Een bezoekje brengen aan haar website is de moeite waard. Heel veel succes Monita, je hebt een prachtig bedrijf!

8 Reacties

 1. Wat een positief en super mooi artikel over Monita. Het is haar gegund, dat er maar veel mensen van haar kunnen leren.

  Antwoord
  • Prachtig artikel. Je komt zo mooi in je kracht te staan. Zo blij dat we elkaar zijn tegengekomen. Niet zo lang terug, maar voelt zo vertrouwd. ❤️

   Antwoord
 2. That’s the spirit. Ik wens heel veel mensen de ondersteuning van Monita toe. Dan komen we allemaal in een veel positievete wereld te leven met minder stress en meer passie.

  Antwoord
 3. Dat heb je toch maar mooi voor elkaar gekregen en gedaan!
  Geweldige move gemaakt dus.
  Kalmte en fust had je altijd al.
  Ik ben blij, dat je je droom hebt kunnen waarmaken x

  Antwoord
 4. Een erg inspirerend verhaal. Hoe belangrijk MOmenten kunnen zijn in het leven en dat je je leven echt kan sturen. En rust in je hoofd kan creëren. Veel werknemers zitten te springen om deze ondersteuning. Succes Mo

  Antwoord
 5. Wat een mooi verhaal. Ik deed ook mee aan het programma “leef je droom”. Zo gaaf alle stappen van Mo!

  Antwoord
 6. Wow, wat delen jullie prachtige reacties op Monita haar verhaal. Wij zijn het niet anders dan met jullie eens. Veel succes Monita! X Britt en Lynn

  Antwoord
  • Dank jullie wel! Ik pak dit MOment en laad jullie verder met rust;)….

   Liefs Mo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.