Ik ben Linda Blauw, 35 jaar en woon in Winkel. Een klein boerendorpje in de kop van Noord Holland. Ik heb een paar jaar in Amsterdam gewoond. Enorm van genoten, maar op een gegeven moment ben ik toch weer teruggegaan naar mijn roots in Nieuwe Niedorp.

Doen, doen en nog eens doen

Ik wist nooit wat ik wilde worden. Styling leek mij wel leuk en daar ging ik dus een opleiding in volgen. Tijdens de opleiding bedacht ik mij dat het handig en leuk zou zijn als ik tijdens stylingklussen ook de make-up van het model zou kunnen doen. Ik was jong, 18 jaar, dus ik besloot om door te leren. Ondertussen heb ik zo’n beetje alle make-up opleidingen gevolgd die er maar bestaan! Van make-up, grime tot body- en facepainting. Tijdens deze opleidingen had ik al regelmatig leuke styling- en make-up klussen. Vaak voor niks! Maar ik deed wel mooi ervaring op, dat is onbetaalbaar.

Even naar Londen voor een opdracht

Op een gegeven moment volgde ik een opleiding bij Hair & Make-up Artist bij B Academy in Amsterdam. Ik kreeg toen steeds meer opdrachten in de tv-wereld. Maar ook voor internationale fashionweeks zoals in Londen. Dat was wel echt heel gaaf! Dit was een van de tofste opdrachten, samen met Holland’s Next Topmodel en andere fashionshows.

 

 

Should-would-could-did

Ik wilde altijd al voor mezelf beginnen. Het was mijn grote droom om een eigen make-up academy te runnen. Net als een eigen make-up merk. En inmiddels heb ik die ook! Ik dacht eerst dat het te moeilijk was; een biologisch en organisch make-upmerk opzetten. En inderdaad, makkelijk is anders. Toen ik bij mijn toenmalige werkgever vertrok, was dat het perfecte moment om te starten. Ik wilde een eigen merk, een eigen lijn met make-up en huidverzorgingsproducten. Die ook écht goed zijn voor je huid. Geen poeha. Geen troep. Down to earth. No-nonsense. Na een flinke investering in zowel geld als tijd, was daar mijn eigen make-upmerk: NONON.

Volledige collectie

De eerste collectie bestond o.a. uit een basis foundation, primer, concealer en een aantal kleuren oogschaduw. Nu, bijna een jaar later, staat er een volledige collectie met veel verschillende kleuren. Uiteraard voor verschillende huidskleuren. Ik verkoop mijn merk inmiddels via mijn webshop en salons.

De meiden van Noppen hebben mij gevraagd om dat wat ik leerde over ondernemen en natuurlijk mijn kennis over goede huidverzorging en gezonde make-up met jullie te delen. Dit doe ik heel graag, dus tot snel!

>>
Make-upmerk NONON
BlueArts Make-up Academy