Een flinke dosis irritatie, lef en creativiteit. Dat is waar Lucie van den Oever over beschikt. Al jarenlang voelt ze irritatie bij de panty’s die in de winkels verkrijgbaar zijn. Panty’s die gemakkelijk afzakken en die door de strakke tailleband voor rolladevorming rondom je buik zorgt. Daar wordt geen vrouw (en man ;)) blij van. Daarom besloot Lucie werk te maken van haar ideeën en startte ze met de productie van een unieke pantylijn in Italië. Met succes… haar eigen Pantysuit is vanaf begin september verkrijgbaar!

Al jaren op zoek naar de perfecte panty

Lucie is geboren in Schagen. Ze is 33 jaar en ze woont samen met haar vriend in Warmenhuizen. Panty’s draagt Lucie graag, maar de perfecte panty heeft ze niet kunnen vinden. Naast het gemakkelijk afzakken van de tailleband gaan de panty’s snel stuk.

“Door al deze problemen kan een vrouw nooit een strakke jurk dragen. Je blijft ongegeneerd aan je panty trekken, het toiletbezoek is onhandig en ook nog eens tijdrovend. Als fervent panty-draagster ben ik al jarenlang opzoek naar de perfecte panty. Ik kan je vertellen, ik ben dichtbij perfectie gekomen, maar het is nog steeds niet de ideale panty. Al die tijd dacht ik, had ik maar een pantypak. Nergens te vinden of te koop.” Dus besloot Lucie zelf een pantypak te ontwikkelen.

Panty en pak… Een pantypak… Pantysuit!

Lucie zag het direct voor zich. “Een panty die aanvoelt als een tweede huid en nooit meer afknelt door de naadloze connectie tussen de top en de panty. Waarbij de zijdezachte elasticiteit de natuurlijke vorm van het lichaam volgt. En daarbovenop de verhoogde taille, die een licht corrigerende werking biedt voor perfecte contouren. Een innovatief design voor beenmode. Dat moest Pantysuit worden.”

“Pantysuit is de letterlijke vertaling van pantypak. Een tweedelig ontwerp, waarbij je de top en de panty aan elkaar bevestigd door middel van drukknoppen.” Lucie heeft ook aan de hygiënische kant gedacht; met een handige uitsparing bij het slipgedeelte. Maar een idee komt niet zomaar tot leven… En daarom kwam Lucie direct in actie.

Een ticket naar de juiste fabriek in Italië

“Het idee voor een pantypak zat wel in mijn hoofd, maar ik wilde het graag op papier zien. Ik heb een ontwerp gemaakt en daar schaafde ik net zo lang aan, totdat ik het zelf goedkeurde. Vervolgens heb ik op basis van het ontwerp een prototype gemaakt. Deze werkwijze vind ik fijn, het werd namelijk snel concreet. Het ging van idee in mijn hoofd, naar idee op papier, naar een tastbaar voorbeeld van het product. Daarna heb ik een octrooi aangevraagd en daarin tot detail laten beschrijven hoe het idee in elkaar zit.”

De stap die volgde was het benaderen van de juiste fabrikant. “Deze vond ik in Italië. Ik pakte het vliegtuig naar Milaan voor een bezoek aan de fabriek. Er volgde een lange, maar goede bespreking over het exacte idee en de samenwerking. Ik heb een goedwerkende en snelle website en webshop laten ontwikkelen en promotiemateriaal gemaakt. Het allerleukste aan dit proces vind ik dat mijn idee een echt product is geworden. Het eerste product is de meest gangbare: een zwarte panty van 40 denier.”

“Mijn spaargeld is op, maar ik begin gewoon weer opnieuw met sparen”

Lucie vindt dit proces niet lastig. “Ik denk stap voor stap na. Ik werk rustig aan de uitwerking van iedere stap. Er zit geen druk achter. Ik ervaar dus geen stress en geniet echt van de ontwikkelingen. Ieder aspect was leerzaam.”

De ontwikkeling van Pantysuit valt nu ook steeds meer op. “Ik ontvang regelmatig de vraag hoe ik in contact kwam met bijvoorbeeld de fabrikant? De telefoon pakken en opbellen! Dat is mijn antwoord. Met achterover zitten en afwachten kom je moeizaam vooruit. Het is niet erg als een idee mislukt. Alles kost tijd en geld. Mijn spaargeld is op, maar ik ga vanaf nu gewoon weer opnieuw sparen.”

“Mijn tip? Wees niet bang”

De panty is vanaf 1 september verkrijgbaar via een pre-sale. Tot die tijd zit Lucie niet stil. “In de zeer nabije toekomst zijn de panty’s in verschillende kleuren en denier verkrijgbaar. Voor nu is het belangrijk dat iedereen met de feestdagen in december in ieder geval geholpen is.”

De ideeën blijven ondertussen ook stromen. “Over vijf jaar zou ik graag een bredere lijn hebben opgezet. Ik zit vol met ideeën, die ik op dit moment aan het uitwerken ben. De eerstvolgende vergadering in Italië is alweer gepland, zodat ik de verbeterpunten kan aanpakken en een nog fijner product kan maken.”

Lucie is niet bang om advies te vragen. “Als ik iets niet weet, dan vraag ik het aan iemand die het wel weet. Er kan niks gebeurden door nieuwe inzichten te krijgen en door te blijven leren. Wees gewoon niet bang. Dat is mijn advies aan iedereen die een goed idee heeft.”

Nabrander van De meiden van Noppen

Jeetje, wat een toffe dingen doet Lucie! Wij vinden dit echt super stoer. En terwijl ze haar verhaal deelt, geeft ze direct ook gewoon zo veel tips. Hebben jullie ze ook gelezen?! En elke vrouw herkent toch ook wel de panty problemen… Wij zijn ontzettend benieuwd naar de Pantysuit en zijn sowieso al fan van Lucie haar doorzettingsvermogen en lef!

-X- Britt en Lynn
De meiden van Noppen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.