Een lekker bezig typetje, deze Marije! Ze is (zoals ze het zelf omschrijft): een workaholic – moeder van 3 – vrouw van én een sportfanaat (als de tijd het toelaat). Marije is 31 jaar en getrouwd met Dennis. Ze kreeg op haar 23e haar eerste kindje en heeft nu drie zoontjes: Duke (7) , Troy (6) en Brett (4). Samen met haar mannen woont ze in Schagen, de plek waar ze ook haar werk gevonden heeft.

Naast een baan in het onderwijs runt Marije ook een eigen bedrijf: Dragen in Schagen.

Van fulltime baan naar parttime & een gezin

Na een fulltime baan als docent Lichamelijke Opvoeding besloot Marije na de geboorte van haar oudste zoontjes twee werkdagen in te ruilen voor wat extra tijd met het gezin. De jongens zitten qua leeftijd best dicht op elkaar en drie dagen werken in combinatie met een jong gezin leek haar een verstandige keuze.

Handen tekort

Als moeder van twee jonge kinderen merk je al snel dat je ogen, oren en handen te kort komt. De één heeft honger of wil met je spelen en kleinste wil graag bij je zijn. Daar groeide al snel de behoefte aan een draagdoek of draagzak, zodat ze haar beide kinderen in hun behoeften kon voorzien.

Ook na de komst van haar derde zoontje heeft ze vaak naar de draagdoek gegrepen, Brett ging eigenlijk overal met haar mee naar toe. Veel vriendinnen en moeders op straat vroegen haar om advies over het gebruik van zo’n draagdoek en daarom was het een logische stap om de cursus draagconsulent te gaan volgen in oktober 2015.

De start van een eigen bedrijf

Na het ontvangen van haar diploma werd “ Dragen in Schagen “ een feit. Marije begon met het verzorgen van draagadvies bij jonge gezinnen aan huis, maar in 2016 kwam daar ook de webshop bij. Het verkopen van de producten waar Marije zelf ook veel plezier en gemak van heeft ervaren én de blije reacties van ouders die een tevreden kindje bij zich dragen, geven gewoon veel voldoening.

Frustrerend

Naast haar werk is sporten ook een grote hobby van Marije. Sinds 3 jaar doet ze aan Crossfit, dit is ideaal te combineren met een gezin, al schieten de trainingen er soms door tijdgebrek bij in. Frustrerend vindt ze dat wel. Na de zomervakantie gaat haar jongste zoontje naar de basisschool en hopelijk lukt het dan het trainen weer wat vaker op te pakken.

Nabrander van De meiden van Noppen

Geen ‘stilzitter’ dus, die Marije! En tussen het zoontjes uit bomen halen, werken en sporten door, runt ze dus ook gewoon nog een bedrijf! Ze omschrijft Dragen in Schagen als een uit de hand gelopen hobby, maar De meiden van Noppen weten stiekem dat dit inmiddels veel serieuzer is! Dat vinden wij tof. En daarom gaat Marije ons op de hoogte houden van haar plannen & avonturen. Soon more!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.