Ze dacht dat ze geen hobby had. Daar zat ze flink naast. Er is namelijk 1 ding waar Roos zich de hele dag mee bezig kan houden. “En nee, dat is niet sporten. Dat doe ik ook, maar dat moet! 😉 Mijn allergrootste hobby is mode. Ik volg graag de trends en ben gek op online shoppen.”

De 24-jarige blondine komt uit Schagen, woont nu samen met haar vriend in Tuitjenhorn. Ze werkt bij een kledingwinkel in Bergen. Eigenlijk heet ze Rosalie Sarah Molenaar. “Ik voel me meer Roos, dus deze naam gebruik ik altijd.”

Het begin van Roos haar hobby

In mei 2016 besloot Roos iets te doen met haar passie voor mode. Ze startte haar eigen Instagram account. “Ik zag ergens ‘what to wear’ staan en dat paste perfect bij wat ik wilde doen. Dus gaf ik mijn account de naam ‘What to wear by Roos’. Ik plaatste een aantal foto’s van outfits en vroeg de mensen om mij heen om mij te gaan volgen. Dat was best wel spannend, maar ik dacht ‘ik doe het gewoon’. Zo ging het een beetje lopen.”

Achter de schermen

“Sommigen hebben geen idee van het werk dat achter zo’n Instagram account schuilt. Ik stel outfits samen van kleding dat meestal uit mijn eigen kledingkast komt. Vervolgens vraag ik een fotografe of familielid om een foto van mij in mijn outfit te maken.”

“In het begin vond ik dat een beetje gênant, maar nu heb ik er eigenlijk een beetje schijt aan. Ik vind het niet meer zo eng om te vragen. Ik heb de foto’s nodig voor mijn pagina, dus ik doe het gewoon!”

“Daarna bewerk ik de foto nog iets. Niet te veel hoor, dat vind ik niet mooi. Het moet wel echt blijven. Dan plaats ik de foto op mijn Instagram.”

“Ik won €800,- aan kleding”

Een pagina met veel volgers en interactie bereik je niet zomaar. Roos legt uit. “Het duurt wel even voor je een succesvolle pagina hebt opgebouwd. Laatst stond ik in het Noord-Hollands Dagblad met een interview en ik sleep zo nu en dan een winactie binnen. Dat zorgt voor extra aandacht waardoor mijn Instagram groeit. Zo won ik een keer €800,- aan kleding van de H&M. Blijer kun je mij niet maken!”

Hogerop komen

Inmiddels heeft Roos bijna 2.000 volgers en dat terwijl ze in de Noordkop woont. “Ik ben oprecht geïnteresseerd in de mensen die ik zelf volg. Ik volg dus geen mensen puur voor het volgen. Natuurlijk wil ik ook hogerop komen, maar er is best veel concurrentie. Gelukkig vind ik Instagram heel leuk. Het kost me geen geld en ik ben bezig met mode. Wie weet wat de toekomst mij brengt!”

Roos doet dus niets liever dan zich bezighouden met de allernieuwste modetrends. Hebben wij even geluk dat zij deze regelmatig met ons zal delen. More coming soon… stay tuned!
Volg Roos op Insta via de button hieronder.