Je hebt het gevoel dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Wat doe je dan? Precies. Actie ondernemen. Dat deed Renée Boots uit Heerhugowaard ruim een half jaar geleden. Na een periode van nadenken kwam ze in beweging en dat pakte goed uit. Inmiddels is haar bedrijf Zorg Zeker Boots een feit. Binnen no-time haalde Renée haar eerste klanten binnen. Achter elke ondernemer schuilt een verhaal en wij zijn enorm benieuwd naar het verhaal van Renée achter Zorg Zeker Boots

Gesprekken voeren over ondernemen

Een verandering doorvoeren in je leven, krijg je meestal niet van de een op de andere dag voor elkaar. Ook Renée niet. “Ik werkte bijna tien jaar bij mijn huidige werkgever in de zorg. Ik vond mijn werk leuk, maar de laatste jaren dacht ik er steeds vaker aan om iets anders te gaan doen. Ik voelde geen motivatie om door te groeien naar een hogere functie. Om zomaar een nieuwe weg in te slaan zonder duidelijk plan vond ik geen fijn gevoel. Ik had namelijk een koophuis en dus een hypotheek in mijn eentje. Thuis voerde ik regelmatig gesprekken met mijn ondernemende vader en broer. Mijn vader vroeg ‘waarom ga je niet ondernemen?’. Mijn eerste reactie was: ‘Huh? Ik? Hoe dan? Ondernemen in de zorg?’ Toch ben ik erover gaan nadenken.”

Informatie inwinnen

Renée had geen idee hoe ze een bedrijf zou kunnen starten in de zorg. Het maakte haar wel nieuwsgierig en daarom keek ze rond in haar netwerk. “Toevallig kende ik iemand in mijn netwerk, die voor zichzelf werkte in de zorg. Ik vroeg haar hoe zij haar bedrijf was gestart. Ook voerde ik gesprekken met een financieel adviseur, heb ik een sparringsessie met De meiden van Noppen gehad en heb ik hen bussines inspiratie evenement in april 2018 bezocht. Ik heb bij verschillende mensen informatie ingewonnen over het starten van een eigen bedrijf. Tot ik dacht: ik ga het gewoon doen!” Daarna bedacht Renée een naam. “Ik wilde een naam waarin mijn eigen naam en ‘zorg’ in voorkomt. Een vriend mij ratelde ineens Zorg Zeker Boots op. Dat voelde direct goed.”

Dat maakt mijn werk zo mooi

De naam was bedacht, maar daar bleef het uiteraard niet bij. Renée dacht na over wat ze precies wou bereiken met haar bedrijf. “Ik wil zorg en liefde geven. De zorg in Nederland verandert in sneltreinvaart. ‘Zorgen’ ansicht verdwijnt steeds maar. Dat wil ik juist geven. Denk aan het voorbereiden van een maaltijd voor ouder persoon, het verzorgen van medicatie of een spelletje spelen met een kind met een beperking. Ik ben geen verpleegkundige, maar neem zorgtaken uit handen van ouders, familieleden en mantelzorgers. Daar geniet ik echt van. Niet zozeer van het werk zelf, maar van de waardering die je ervoor terugkrijg. Dat maakt mijn werk zo mooi. Wanneer ik bijvoorbeeld merk dat de ouders van een kind met een beperking het fijn vinden dat ik hen help, dan ben ik echt blij.”

Goed nadenken over starten eigen bedrijf

Renée haalde al snel haar eerste twee klanten binnen. Nog voordat ze haar bedrijf überhaupt had opgezet. “Mijn eerste klanten heb ik verkregen via mijn netwerk. Dat ging heel snel, maar het proces dat daaraan voorafging duurde veel langer. Ik heb er echt goed over nagedacht om mijn eigen bedrijf te starten. Zo heb ik mijn huis verkocht, om mijn maandlasten te verlagen. Ik ben nu net verhuisd naar mijn nieuwe appartement. Het voelt superfijn en ik kan nu zeggen dat het echt een goede beslissing is geweest. Helemaal loskomen van mijn vaste baan vind ik best nog wel spannend. Ik werk nu 50% voor mijn eigen bedrijf, maar binnenkort ga ik daar meer tijd voor vrijmaken.”

Vertrouwen op jezelf

Renée neemt beslissingen puur op haar gevoel. “Naar de mening van anderen vragen brengt mij meer in de war dan dat het duidelijkheid oplevert. Daar ben ik dus mee gestopt. Ik maak nu beslissingen puur op mijn eigen gevoel. Als ik ergens blij van word en straal, dan heb ik de juiste beslissing genomen. Voel ik mij niet vrolijk? Dan was het niet de juiste beslissing. Een aantal jaar geleden zat ik niet lekker in mijn vel. Ik heb hulp gezocht en door die hulp heb ik mijzelf echt goed leren kennen. Ik stel mezelf nu constant vragen. Vind ik dit wel of niet leuk? Wil ik dit leren ja of nee? Zo heb ik geleerd om te vertrouwen op mijn eigen kunnen. Ik laat mijn perfectionisme nu meer los en heb er vertrouwen in dat het best een keer niet goed mag gaan.”

Volg je gevoel

Renée haar insteek is om een leuk bedrijf op te bouwen. “Ik plan niet veel meer vooruit. Wel heb ik een heel sterk gevoel dat het een succes wordt. Dat mijn telefoon straks roodgloeiend staat. Ik vind het zo leuk om mensen te leren kennen en te helpen, dat ik geloof dat het goedkomt. Dat durf ik nu wel te zeggen. Dat is ook mijn tip voor andere vrouwen die een goed idee hebben. Volg je gevoel. Ik heb een aantal jaar geleden weleens gesolliciteerd bij een koffietentje, omdat ik iets anders wilde doen. Dat dacht ik tenminste. Ik werd niet aangenomen. Ik ben wel blij dat ik toen heb gesolliciteerd, want door te solliciteren kreeg ik het inzicht dat ik echt in de zorg moet blijven werken. Achteraf had ik dat al kunnen weten, want het voelde niet goed. Nu volg ik dus altijd mijn gevoel!”

Meer info over Zorg Zeker Boots vind je op www.zorgzekerboots.nl & Facebook.

NABRANDER van de meiden van noppen

Geen wonder dat Renée in de zorg thuishoort. Zoveel liefde en positiviteit als ze uitstraalt. Als ze over haar werk praat begint te ze te stralen. Dus, heb je een opa of oma die wel wat hulp of lieve zorg kan gebruiken? Bel Renée. Wil je langer van kraamhulp genieten of kun je thuis met je kleine kids wel wat hulp gebruiken? Renée helpt je graag. Veel succes Renée!

0 reacties