Hoi, ik ben Josette. Ik woon in Alkmaar, nadat ik eind vorig jaar de drukte van de hoofdstad heb ingeruild voor een rustiger plekje. Ik woon er met veel plezier en bovendien weer iets dichterbij mijn Geboortestad Schagen. Vanuit Alkmaar werk ik aan Rust in de Kop met mijn bedrijf Bewussst.

Om tot dit bedrijf te komen heb ik de afgelopen 2 jaar mijn leven flink omgegooid. Dit alles om zelf meer balans, geluk en rust te ervaren in mijn leven en met succes kan ik wel zeggen. Hoe ik tot de start van Bewussst ben gekomen deel ik graag met jullie!

De laatste 15 jaar

De afgelopen vijftien jaar heb ik gewerkt in commerciële functies en organiseerde ik vooral evenementen, maar ik heb ook ondersteunende functies gehad. De laatste acht jaar woonde ik in Amsterdam en werkte daar in de effectenhandel, met voldoening. Tot een paar jaar geleden. Ik kreeg steeds meer de behoefte een nieuwe stap in mijn leven te maken.

Meer diepgang

Ik stelde mezelf de laatste jaren regelmatig de vraag: ‘Wat voeg ik toe voor iemand?’ Die vraag stellen is ‘m ook meteen beantwoorden. ‘Te weinig’. Ik wilde meer dan mijn werk in de financiële sector. Meer diepgang in mijn leven. Een inspiratiebron zijn voor anderen; dat geeft mijzelf ook inspiratie.

De vonk sloeg over

Zo’n zeven jaar geleden kwam ik zelf in aanraking met yoga. Het bracht me rust en ontspanning, alhoewel niet direct (lees: ik was lastig af te remmen vanuit mijn sneltreintempo). Maar op den duur bracht het me toch steeds meer rust en die ontspanning en ik was zo enthousiast dat ik een opleiding tot yoga docente ben gaan volgen. Puur voor mijn eigen verdieping, want lesgeven was niet mijn ding dacht ik, maar hier sloeg de vonk toch plotseling over. Het lesgeven en mensen inspireren vond ik fantastisch. ‘Waarom niet daarin verder?’, vroeg ik mezelf af.

Het roer omgooien

Ik heb mijn hart gevolgd en heb het roer vervolgens volledig omgegooid. De hectiek van de hoofdstad ingeruild voor een fantastisch plekje met zonnige tuin in een rustiger Alkmaar. Mijn baan opgezegd en ik ben veel ervaring gaan opdoen in het lesgeven. Daarbij heb ik ook een opleiding tot masseur met succes afgerond.

Yoga & Massage op locatie

Nu heb ik dus mijn eigen bedrijf. Met Bewussst bied ik yoga & massage op locatie aan. De combinatie yoga en massage werkt! Juist de dubbele werking helpt om ontspanning te ervaren en stilte op te zoeken. En waarom op locatie? Zodat jijzelf bepaalt wanneer en waar jij die ontspanning op wilt zoeken.

We leven in een drukke maatschappij waarin veel van ons wordt verwacht. Ik denk daarom dat er veel behoefte is om met meer bewustzijn dingen aan te pakken en meer stilte toe te voegen aan ons dagelijks leven. Bewust stil zijn dus!

Jezelf af en toe even uitzetten

Ik weet zelf hoe lastig het is om jezelf af en toe eens af te remmen en jezelf een moment van ontspanning te gunnen. Maar ik weet ook dat het zo vreselijk belangrijk is om jezelf af en toe even uit te zetten.

Ik geef weleens het voorbeeld van een technische klantenservice. De eerste oplossing die je daar vaak krijgt is; Heb je het apparaat al even uitgezet? Even uitschakelen voor een paar minuten werkt namelijk voor (bijna) alle apparaten. En niet alleen voor apparaten, maar ook voor jou! Jezelf af en toe even paar minuten (of nog beter… een paar uur) uitzetten.

Rust in de kop

Mijn slogan luidt: Rust in de kop. Dat heeft een dubbele betekenis. Ik wil rust in het hoofd creëren. Dat probeer ik te realiseren vanuit Alkmaar, mijn woonplaats, in de kop van Noord-Holland.

Josette
www.bewussst.nl 

3 Reacties

  1. Mooi!!!💪🏼🌸💛

    Antwoord
  2. Josette haar yoga lessen zijn heel fijn! En haar massages heerlijk (ik kan het weten aangezien ze mij vaak heeft ‘gebruikt’ als model tijdens haar opleiding!

    Antwoord
  3. Goed gedaan meissie. Leuke lessen geef je .

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Britt over haar eerste keer yoga... - De meiden van Noppen - […] van de week Ben jij ook benieuwd naar yoga? Bij onze contributor Josette ben je aan het juiste adres!…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.