Van ondernemende vrouwen worden wij blij, maar van twee ondernemende zussen worden wij nog enthousiaster! Joselien en Thekla runnen op 1 maart precies vier jaar hun bedrijf Zuss & Sap. Als je de zussen leert kennen weet je gewoon dat er net zoveel liefde en plezier in de sapjes zit, als beiden in hun bedrijf steken. In de afgelopen drie maanden hebben de zussen ruim 8800 sapjes mogen maken, waardoor hun klanten de dagelijkse hoeveelheid groente en fruit binnenkrijgen.

Zojuist is het eerste maandelijkse programma Detox & More geëindigd waar 50 vrouwen zich voor aanmeldden. Wij zijn benieuwd hoe deze zussen, die tot een aantal jaar geleden helemaal niet zo gezond aten of ondernemend waren, dit bedrijf hebben opgericht.

Geweldig resultaat na detoxkuur

Vier jaar geleden stond de bruiloft van oudste zus Joselien op de planning. Om nog net iets strakker te zijn en een gezonde, glanzende huid te krijgen, raadde een kennis een detoxkuur met verse sapjes aan. “Ik was helemaal niet enthousiast, maar wel benieuwd naar het resultaat. En dat resultaat verbaasde mij enorm. Ik voelde mij zo enorm goed, dat ik besloot om nog twee kuren te doen.”

“Daarna kocht ik zelf een slowjuicer en maakte de sapjes voor mezelf en mijn zus, die ik ook aanstak met mijn enthousiasme. Samen maakten we de sapjes voor onze eigen gezinnen en steeds meer familieleden en vriendinnen.” Thekla vult aan. “Dat kon natuurlijk niet gratis, want wij kochten voor elk sapje verse groenten en fruit bij de groenteboer en lokale boeren in. We schreven ons in bij de KvK en startten in de avonden en weekenden met het persen van de sapjes. Toen nog naast onze beide banen.”

Elkaar missen

Totdat het drukker en drukker werd. Joselien ging steeds minder werken bij haar werkgever. Van drie, naar twee tot uiteindelijk 1 dag in de week. Inmiddels werkt ze fulltime voor het bedrijf. Thekla zegde onlangs ook haar baan op. “Onze ouders hebben een eigen bedrijf en werkten veel toen wij klein waren. Ondanks dat ik tien jaar scheel met Joselien, zijn we de beste vriendinnen.”

“Joselien heeft altijd voor mij gezorgd toen ik klein was. Later ging ik met haar mee naar vriendinnen. Op een gegeven moment werkte we samen bij een restaurant en zagen we elkaar dagelijks. Tot het moment dat ik ergens anders gingen werken. We misten elkaar enorm, tot we bedachten dat de sapjes ervoor konden zorgen dat we elkaar vaker konden zien.” Joselien vult aan. “We zagen elkaar vaker en ik wil graag fit oud worden. Zuss & Sap zorgt daarvoor.”

Niet meer bang om te falen

De zussen hebben zojuist het eerste maandprogramma Detox & More erop zitten. Vier weken lang begeleidden zij 50 vrouwen in gezond eten en drinken en bewegen, met 56 sapjes, sportevenementen en motivatie. Out of the box denken hebben de zussen dus wel onder de knie. Zo ontstaan de meeste ideeën letterlijk tijdens het persen van de sappen.

“Sowieso elke dinsdag en donderdag persen we heel veel sapjes. Onze kids zijn dan samen aan het spelen. Dat is ideaal. Zo kunnen wij ook fijn brainstormen met elkaar. Nieuwe dingen bedenken en uitvoeren is namelijk heel belangrijk voor ons en ons bedrijf. Zo blijven we vernieuwend en trekken wij nieuwe klanten aan. Het is natuurlijk best wel spannend wanneer je iets nieuws lanceert. Falen vindt namelijk niemand leuk om te doen, maar inmiddels ben ik daar niet meer bang voor. Ons bedrijf voelt namelijk al geslaagd.”

Boost energie en gladde huid

Terwijl de zussen dus elke dinsdag en donderdag tientallen flesjes vol verse groenten en fruit persen, aten en dronken zij tot vier jaar geleden lang niet zo gezond. Joselien vertelt. “Nu krijgen we elke dag veel groente en fruit binnen. Via onze sapjes, maar ook door soepen en salades vol groente te eten. We hebben wel altijd gesport, alleen niet heel gezond gegeten. Nu we weten hoe je kunt voelen door wel gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen, willen we nooit meer terug.”

Thekla vult aan. “Mijn eerste detox voelde als een soort van drugs. In de goede zin natuurlijk. Het gaf me zo’n enorme boost energie en gladde huid. Nu zijn de resultaten bij een eerste kuur altijd wel opvallend, maar ik had dit nog nooit meegemaakt.”

Mond-tot-mond reclame

Om op te vallen bij leuke klanten weet Thekla dat mond-tot-mond reclame heel goed werkt. “Wanneer een deelnemer elke dag onze sapjes drinkt, resultaten ervaart en deze doorvertelt ontvangen wij weer nieuwe aanvragen. Net als wanneer wij een Facebook- of Instagram advertentie plaatsen. Dan stromen er direct een aantal aanvragen binnen. Dit vinden wij superleuk en proberen wij weer zo snel mogelijk te beantwoorden. We zijn dus echt wel zeven dagen per week met ons bedrijf bezig. Gelukkig vinden onze mannen dit alleen maar leuk. Zij drinken de sapjes zelf ook.”

Coca-cola truck voor ZUSS&SAP

Wanneer we de zussen nadenken over hun toekomstdromen beginnen er vier ogen te glimmen. Joselien vertelt. “Ken je die reclame van Coca Cola? Met die grote vrachtwagen? Daar denk ik dan aan. Een grote vrachtwagen vol met Zuss & Sap flesjes. Het lijkt ons gaaf om ooit landelijk onze sapjes te verkopen. Wij bezorgen de sapjes bevroren, dus het is nog best wel een uitdaging om ervoor te zorgen dat dit in heel Nederland kan. Eerst gaan we ons bedrijf helemaal goed neerzetten zoals wij voor ogen hebben. Daarna gaan we ervoor.”

Over de auteurs: Britt en Lynn

Oprichters De meiden van Noppen

Twee ambitieuze zussen die besloten om samen een bedrijf te starten. Inmiddels helpen we met veel plezier ambitieuze ondernemers met een resultaatgerichte strategie, marketing- en social media aanpak om een goedlopend bedrijf neer te zetten. Samen maken we dagelijks heel wat ondernemersavonturen mee. Het is onze gezamenlijke missie om anderen te motiveren en te inspireren het beste uit zichzelf te halen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.