Een van de meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek is: ‘waar zie je jezelf staan over 5 jaar?’ En dit is juist de vraag die ondernemers zichzelf vaker zouden moeten stellen. Want de mensen die succesvol zijn met hun bedrijf en in het ondernemerschap, weten exact waar ze staan over 5 jaar. Of over 10 of 15 jaar. Ze hebben een plan. Ze weten ook wanneer ze willen stoppen met werken. En misschien wel het belangrijkste: wat ze dan in hun vrije tijd willen doen.

Wij zijn van mening dat je niet je hele leven zou moeten werken. Natuurlijk vinden wij ons werk fantastisch. Maar als we diep in ons hart kijken, doen we toch echt liever iets anders. Reizen met onze mannen. Terrasjes pakken met vriendinnen. Naar een wijnproeverij in Italië. Tsja, als we dan toch mogen kiezen… 😉

Zelfs als je net bent gestart met een bedrijf is het goed om na te denken over wanneer je weer wilt stoppen. En nee, het is nooit te vroeg om daar over na te denken. Want als je weet wanneer je wil stoppen met werken, maak je een plan om daar te komen. Dat is nu precies waar het ons om gaat. Zonder plan kom je als ondernemer namelijk geen stap verder. Laat staan dat je dichterbij je omzet-, klant- of pensioendoel komt.

Jouw exit-strategie

Dit voorkom je dus door een exit-strategie te hebben. Met andere woorden: een plan om te stoppen met werken. Klinkt misschien een beetje gek, maar we hebben 3 vragen voor je samengesteld die dit wat verduidelijken. Komen ze.

1. Wat is je doel met jouw bedrijf? Waarom ben je het gestart?

Deze vraag kun je waarschijnlijk snel beantwoorden. Er bestaan volgens ons gewoon geen ondernemers die zonder reden een bedrijf starten. Het kan niet anders dan dat daar een bepaalde gedachte, visie of droom achter zit.

Maar kijk nu eens naar je doelen in combinatie met een exit-strategie. Dan kijk je er nu waarschijnlijk wel ietsje anders naar. Startte je jouw bedrijf omdat het vooral goed bij jouw manier van werken past? Bij je eigen persoonlijke ontwikkeling? Of omdat je iets wilt achterlaten in deze wereld, iets waardoor mensen je blijven herinneren?

Er bestaat geen goed of fout antwoord. Jezelf ontwikkelen en een maatschappelijke missie hebben zijn beiden prima redenen om een bedrijf te starten. Maar wanneer zou je willen stoppen, met dat doel in je achterhoofd? Bij een financieel doel? Of bij een bepaalt resultaat? (Daar komt je plan in beeld ;-))

2. Wil je jouw bedrijf laten doorgaan nadat je zelf bent gestopt? Hoe?

Dit zijn puur jouw persoonlijke voorkeuren, maar heeft ook weer invloed op je plan voor de komende jaren. Stel dat je zelf wil stoppen, maar je bedrijf door wil laten gaan. Je verkoopt het dan aan een andere ondernemer of organisatie. Aan wie? Is het een familiebedrijf? Heb je een geïnteresseerde werknemer? Of juist iemand van buitenaf?

Als je net bent gestart, is het logisch dat je hier nog geen antwoord op hebt. Geen probleem. Maar probeer er over een tijdje wel weer over na te denken. Want het heeft namelijk effect op hoe je de komende jaren inricht. Wil je eerst een paar jaar knallen en de boel dan verkopen? Bedenk wie er interesse kan hebben en bereid je daar alvast op voor.

3. Wat is je plan voor de komende jaren?

Als je weet dat je over 5, 10 of 20 jaar wil stoppen met werken, is het handig om daar een plan voor te maken. Want wat betekent dit financieel? Wat heb je nodig om te kunnen stoppen? Hoe veel klanten heb je daar de komende jaren voor nodig? Met andere woorden: hoe ziet dit pad er voor jouw bedrijf uit? Ga je dan nu juist uitbreiden, uitbesteden of juist al wat kleiner worden?

Wij zijn nu anderhalf jaar aan het ondernemen en er zijn nog geen plannen om binnenkort te stoppen ;-). Maar wij weten wel tot welke leeftijd wij willen werken. En wat we dan willen gaan doen. Om daar te komen, hebben we een plan nodig. En daar zijn wij nu hard mee bezig. We zijn ook benieuwd hoe jij dat ziet en hoe jij daar mee omgaat? Denk je wel eens na over wanneer je wil stoppen met werken en hoe je dat voor elkaar kan krijgen?

-X- Britt en Lynn De meiden van Noppen

0 reacties