Een bereik opbouwen op social media… Daar heb je een lange adem voor nodig. Iedereen begint namelijk met 0 volgers, maar sommigen onder ons weten dat uit te bouwen tot wel duizenden volgers. De meiden van Noppen weten dat dit niet zomaar gebeurt. Interessante posts en doorzettingsvermogen zijn daar een belangrijk onderdeel van. 

Onze contributor Aimée heeft succes op Instagram. Waarom? Omdat ze een eerlijk kijkje in haar leven als werkende moeder geeft. In deze blog vertelt ze hoe ze zichzelf zichtbaar maakt via Instagram account en waarom ze daar ooit mee startte!

Hoe maak jij je zichtbaar bij jouw volgers?

“Een tijdje geleden heb ik ervoor gekozen om mijn Instagram profiel openbaar te zetten. Eigenlijk met als doel om meer te delen over mijn leven als werkende moeder. Ik vond namelijk dat er hier weinig aandacht aan wordt besteed. En dan doel ik niet op moeders die werken als blogger/vlogger/influencer, maar op moeders die een baan hebben die niets te maken heeft met fashion of lifestyle.”

“Om hierbij zichtbaar te worden ben ik meer gaan interacteren op Instagram, heb ik een gastblog geschreven voor blogbyjenn.nl en ben ik uiteindelijk contributor geworden bij De Meiden van Noppen!”

Wat vind jij de meest fijne manier om jezelf zichtbaar te maken?

“Voor mij voelt het als de meest fijne manier om dichtbij mezelf te blijven. Dit betekent alleen dingen delen die ik graag wil delen en niet omdat bepaalde zaken/thema’s nu eenmaal “scoren”. Dit is natuurlijk heel anders wanneer er een bedrijf aan vast hangt of je je brood moet verdienen met Instagram. Ik wil veel liever mensen inspireren en laten zien hoe je een 36-urige werkweek kunt combineren met het moederschap, maar ook tijd voor jezelf hebt en de liefde!”

Wat vind je het meest lastig aan jezelf in the picture te zetten?

“Het meest lastige vind ik de neppe wereld dat Instagram in dit geval ook kan zijn, of veelal is. Dan gaat het niet alleen om de foto’s, maar ook de teksten en voor een deel ook de reacties. Kijk daarvoor ook zeker de documentaire #followme terug.”

“Zelf krijg ik de kriebels van Follow Friday, hoewel ik ook begrijp dat dit soms best handig is. Ik heb ervoor gekozen mij hierin niet mee te laten slepen. Maar ook hier geldt dat als het om een bedrijf zou gaan of je er echt je brood mee moet/wilt verdienen dat ik snap dat je een andere keuzes maakt.”

“Bij mij is dit echter nooit aan de orde geweest. Daar tegenover staat dat sinds ik mijn profiel openbaar heb gezet ik ook heel leuk contact heb met andere moeders, waarvan vele net als ik een “gewone” baan hebben naast het moederschap. Juist dát zijn de moeders die mij ook weer inspireren.”

Aimée

Over de auteur: Aimée Jong

Working mom & Instagrammer
Ze zit vier dagen in de week om 06.00 uur in de trein naar Amsterdam. Ze voedt samen met haar ondernemende partner Erik hun dochtertje Ruby op. Ze ziet er op en top verzorgd en stylish uit én ze heeft een druk en gezellig sociaal leven. Aimée Jong doet het allemaal en weet dus alles over het leven als hardwerkende moeder. Hoe ze dit allemaal voor elkaar bokst? Dát deelt ze met ons op De meiden van Noppen.nl!

Lees alle artikelen van Aimée >>

Reacties

2 Reacties

 1. Leuk artikel. Het is inderdaad verfrissend om ook eens een blog te lezen/Instagram te volgen van iemand die geen influencer is, maar gewoon een normale baan heeft.

  Antwoord
  • Hey Do, dankjewel! Dat is ook echt wat ik soms een beetje miste hoe doen moeders met een normale baan dat?! Fijn dat je dat herkend.
   Liefs Aimée

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.