Wat een top weer de afgelopen dagen! Heerlijk die zon. Maar wel een beetje funest voor mijn concentratie als het op werk aankomt. Ik ben toch meer een winter-werker. (Bestaat dat woord eigenlijk wel?!) In de winter ga ik vol gas. Dan draai ik makkelijk dagen van 07.00 uur ’s morgens tot 22.00 uur ’s avonds. Er is daar omheen namelijk toch nooit zo veel te doen.

Ik ben zo niet productief…

Maar in de zomer? Dan ben ik echt zo niet productief. Ik ben ’s avonds niet naar bed te branden en ik zit ’s morgens het liefste tot een uur of 11 met een bakkie koffie in de zon. Maar er moet ook gewoon nog gewerkt worden… Ik ben daarom op zoek gegaan naar manieren om toch die focus te houden op kantoor, terwijl het buiten super zonnig weer is. En ik heb het één en ander getest. Komen ze:

1. Sporten voor het werk

Wekkertje om 6.15 uur en hup; om 06.30 uur dat matje uitrollen. Buik-, bil- en beenoefeningen doen. Nog een beetje yoga toe en om 07.00 uur stond ik totally sharp onder de douche. Ik moet zeggen; dit bevalt erg goed! Vooral omdat ik daarna gelijk ‘aan’ stond op kantoor. Geen opstart- of ‘wakker-worden-tijd’ nodig. Gewoon gelijk aan de bak. Positief voor een actieve ochtend.

2. Vroeg beginnen en vroeg stoppen

Dit is meestal iets wat ik ’s avonds bedenk en waarvan ik mij ’s morgens afvraag waarom ik dit in godsnaam gisteravond een goed idee vond… Maar ook bij dit puntje moet ik zeggen; als je er eenmaal in zit, dan is het best fijn!

Britt en ik houden nu een soort zomerrooster aan. Om 07.00 uur op kantoor en rond 15.00 uur stoppen. I like! Betekent wel dat ik de wekker dus nog vroeger moet zetten als ik ook nog voor het werk wil sporten…. Dingetje om over na te denken. Moet niet te gek worden natuurlijk 😉

3. Strakke planning en beloning

Dit werkt zelfs nog in de winter: halveer de tijd voor bepaalde werkzaamheden en geef jezelf een beloning. Eerlijk is eerlijk, met dit weer zit ik het liefste gewoon buiten. Maar het werk gaat door. En eerder naar huis gaan of aan het einde van de dag in mijn ligbedje liggen, is dus echt een beloning voor mij. Dus, ik ben best bereid om even gas te geven om eerder in dat ligbedje te kunnen liggen.

Hoe ik dat doe? Met een strakke planning. Ik maak in de ochtend een to do lijst voor de dag. En dan ga ik plannen. Hoeveel tijd heb ik voor elke taak nodig? Van een bel-afspraak tot het schrijven van een blog; ik plan alles in. Zo zie ik direct of dit een realistische to do lijst is, of dat dit gewoon niet in één dag past.

Als extraatje kort ik dan mijn tijd in per taak. Normaal geef ik mijzelf een uur voor het schrijven van een blog. Maar in principe moet dit ook gewoon in een half uur lukken. En als ik om 15.00 uur in dat ligbedje wil liggen, moet ik wel sneller werken!

Ik ben benieuwd of jij jezelf hier ook in herkent? En hoe jij omgaat met die warmte nu?

-X-
Lynn

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.