Eind november. Het moment dat veel ondernemers de laatste weken van het jaar volplannen met de laatste klussen. Voor velen is dit een drukke periode, want we willen allemaal met een relaxt gevoel het nieuwe jaar in kunnen proosten! Een uitdaging als het op plannen en organiseren aankomt.

November is bovendien ook een mooie maand om eens te analyseren hoe het afgelopen jaar is verlopen. Bijvoorbeeld op het gebied van klanten, opdrachten en de manier waarop je je zichtbaar maakt bij klanten. Werkt het namelijk op de manier waarop je dat doet? Of is er ruimte voor verbetering? In dit artikel vertelt Bonnie Duijs van Creative Studio Bonnie Duijs hoe zij dit ziet!

Hoe maak jij je zichtbaar bij jouw (potentiële) klanten?

“Toen ik mijn bedrijf Creative Studio Bonnie Duijs begon merkte ik vooral in het begin dat ik in the picture kwam bij opdrachtgevers door aanbevelingen van freelancers uit mijn netwerk. Bij mijn vaste baan in een fotostudio werkte ik veel met freelancers en plande hun voor grote opdrachten in. Bij die mensen heb ik kenbaar gemaakt dat ik voor mezelf was begonnen. Dat begin was fantastisch, maar ik wist wel dat ik mijzelf er meer in moest gaan verdiepen over hoe ik mijn zichtbaarheid zonder mijn netwerk moest gaan bereiken.”

Instagram is voor mij het belangrijkste

“Het eerste waar ik mee begon was social media. Voor mijn vakgebied is Instagram het allerbelangrijkste. Wat ik maak is visueel beeldmateriaal. De (potentiële) klant moet gelijk getriggerd worden. Als je naar mijn feed kijkt krijg je gelijk een bepaalde sfeer/style te zien. Elke post denk ik uit. Het moet er perfect uit zien en bij mijn style passen. Soms iets te kritisch!”

“Daarnaast haal ik ook veel zichtbaarheid uit mijn vindbaarheid op Google en met geboorte- en trouwkaarten. Door de vele kaartjes die ik maak waar mijn logo op staat, krijg ik vanzelf weer nieuwe aanvragen. Ook zit ik momenteel in een leeftijdcategorie waar er velen van trouwen en kinderen krijgen. Zo wordt mijn naam via via vaak door gespeeld!”

“Verder probeer ik een keer per jaar op een beurs te staan. Niet alleen op klanten te werven, maar ook leveranciers uit mijn branche te ontmoeten. Daar ontstaan vaak mooie samenwerkingen en inspireren andere ondernemers mij ook.”

Een echte kletskous

Face to face contacten leggen gebeurt ook vaak. De mensen die mij kennen weten dat ik een kletskous én heel enthousiast ben. Vooral over hetgeen wat ik doe. Ik vertel graag aan mensen om mij heen wat ik zoal doe en maak! Ook heb ik wel eens deelgenomen aan netwerkgroepen. Ook al gaat het praten(pitchen) mij wel goed af; ik merkte toch dat ik daar niet op mijn plek zit. Ik wil graag erg flexibel zijn naar opdrachtgevers toe en dat kan helaas niet in combinatie met wekelijkse/maandelijkse netwerkbijeenkomsten.”

Wat werkt goed voor jou?

“Toch wel face to face. Ik kan dan gelijk de reactie pijlen en daar op inspelen. Ook kan ik zo nog veel meer vertellen over mijn bedrijf. Je brengt dan gelijk je passie over. Instagram komt gelijk daarna. Je geeft een beeld en eventueel nog een kleine uitleg. Ik maak er veel gebruik van, omdat de (potentiële) klant gelijk kan zien wat ik maak en wat ze van mij kunnen verwachten.”

Wat vind je het meest lastige aan jezelf in the picture te zetten?

“Ook al vind ik Instagram een fijne manier om mezelf zichtbaar te maken… Ik vind het tegelijkertijd ook een lastige manier. Elke keer weer een post maken en er super lang over nadenken: Wat ga ik hier nou onder zetten? Zo moeilijk!! Dan zie ik wel eens andere berichten van bedrijven en dan denk ik: hoe dan? De tekst is pakkend en komt gelijk over. Vertellen kan ik wel, maar het opschrijven is echt een vak!”

Bonnie

Over de auteur: Bonnie Duijs

Eigenaresse Creative Studio Bonnie Duijs
‘Gewoon proberen en keihard werken.’ Dat is waar de enthousiaste en creatieve Bonnie Duijs in 2015 mee startte. Inmiddels bestaat haar bedrijf drie jaar en werd ze halverwege 2018 moeder van haar zoontje Xavi. Na een kraamweek van precies 1 week(!) werkte Bonnie alweer volop, super stoer! Ze houdt ons op de hoogte van haar drukke, maar leuke leventje!

Lees alle artikelen van Bonnie >>

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.