Een half jaar geleden organiseerden wij een tof event met inspirerende verhalen over carrière en ondernemen. Uiteraard inclusief lekkere hapjes, drankjes, toffe winacties, interessante sprekers en een goodybag. Speciaal voor ambitieuze en ondernemende vrouwen! Wij waren heel benieuwd hoe het nu een half jaar later met onze sprekers gaat! Eerder deze week vertelde Denise Snel (marketingexpert en eigenaresse van fitclub Snel Fit) hoe het nu met haar gaat. Nu is freelance redacteur & stylist Barbara Natzijl van BoulevardB aan de beurt!

Hoe kijk je terug op het event, dat op 8 april plaatsvond?

“De voorbereiding was een heel goede gelegenheid om eens na te denken over wat ik allemaal aan het doen ben. Het heeft me nieuwe inzichten opgeleverd, veel inspiratie, maar toch ook wel een gevoel van trots en dat was nieuw. Het is vervolgens bijzonder om op het event de kracht van het delen live te voelen. Gelukkig geven de meiden veel vertrouwen en energie om je ook echt je verhaal te laten vertellen!”

“Op het event leerde ik Denise kennen en al snel wisselden we onze nummers uit! Als ik iemand spreek en over mijn werk vertel, voeg ik daar altijd de vraag: ‘en hoe woon jij?’ aan toe. En wat bleek: Denise woont prachtig en dat ga ik binnenkort vastleggen voor publicatie! Dat is dus de kracht van inspiratie-events.”

Wat heb je de afgelopen zes maanden meegemaakt?

“Daarvoor moest ik echt even in mijn agenda terugspoelen! Na het event begon eigenlijk meteen het zomerseizoen. Voor mij betekent dat ons strandhuis in Egmond opbouwen om daar zoveel mogelijk tijd door te brengen. Daarna ben ik met m’n gezin en vrienden naar Bretagne geweest om met z’n allen te surfen, ook m’n dochter van 5, zo stoer.”

Voor het werk naar Oostenrijk en zweden

“Even samen zijn was wel nodig, want daarna stonden twee productiereizen gepland. Ik ben voor Columbus magazine naar Oostenrijk geweest en na een weekje thuis door naar Zweden om de midzomernacht te fotograferen. Leuk om die landelijke feestdag eens live mee te maken. Maar het is ook altijd weer een intensieve race tegen de klok.”

“De weken daarna stonden in het teken van schrijven en editen om alle info en foto’s te verwerken voor publicatie, want ik wilde graag deadline-vrij zijn in de schoolvakantie. En nee, dat is niet helemaal gelukt. Maar gelukkig hebben we wifi op het strand en heb ik daar wat uurtjes kunnen werken.”

Wat heb je de afgelopen zes maanden geleerd?

“Weer zo’n reflectiemoment! Het is vooral de balans tussen werk en privé die ik aangepakt heb. En dan bedoel ik de tijd die ik moet verdelen in huis. Ga ik achter mijn laptop? Of ga ik eerst opruimen en de was doen? Ik vond dat altijd een fijne afwisseling, maar nu ik wat strubbelingen met mijn gezondheid heb, werd het heel inefficiënt.”

“Loopt het niet? Zoek de oorzaak en pak het aan”

“Vandaar dat ik snel weer op zoek ben gegaan naar een betaalbare werkplek buitenshuis en dat is gelukt! In Amsterdam Noord met andere creatieven, heel inspirerend! Dus: loopt het niet, zoek de oorzaak en pak het aan. Nu krijg ik meteen weer een boost als ik ouderwets naar ‘kantoor’ ga of thuis kom, want dan ben ik meer echt vrij.”

“Een tweede leermoment: wees reëel met het plannen van alle leuke opdrachten en leg er desnoods een paar op de plank. Zo heb ik nu ‘nee’ gezegd tegen een leuke productiereis, eerst weer even landen in het nieuwe ritme. Keuzes!”

Wat zijn je (nieuwe) plannen en wellicht dromen voor komende periode of jaren?

Dat zijn er twee heel concreet. De eerste is het verleggen van mijn focus van publieksbladen naar bedrijfsbladen. Na jaren redactionele content te hebben gecreëerd met collega-profs, lijkt het mij nu juist leuk om mooie magazines te maken voor bedrijven die er zelf geen kaas van hebben gegeten.

Dat betekent ook voor het eerst echt acquisitie doen, maar dat is eigenlijk heel leuk. Ik doe dit samen met een freelance art director met wie ik al jaren samenwerk. Een tweede doel heb ik gister pas gesteld: ik wil weer meer tijd stoppen in Instagram stoppen dat ik een beetje heb laten verslonzen. Toch komt daar heel veel werk uit. Zo ben ik nu als enige blogger uitgenodigd voor een Europees verf-event in München. Zo bijzonder hoe ze me weten te vinden in het wereldwijde aanbod op Instagram!

Wat is je favoriete quote?

Die heb ik ook gebruikt in mijn presentatie: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”

Volg Barbara en haar toffe werk via:

Check de aftermovie hieronder voor een indruk van het event!

0 reacties