Of je nu net bent begonnen met je bedrijf of al een aantal jaren onderneemt; focus houden is voor veel ondernemers een grote uitdaging. En dus ook voor ons! Er komen regelmatig toffe kansen op ons pad. Gave samenwerkingen of mogelijkheden om ons op een ander vlak te ontwikkelen. Herkenbaar? Het zijn dingen die je waarschijnlijk met enthousiasme aanpakt, maar die er tegelijkertijd ook voor kunnen zorgen dat je je focus kwijt raakt.

Hoe je voorkomt dat je die focus kwijt raakt? Nee zeggen. Super simpel, maar effectief. Behoud je focus, zeg nee en blijf werken aan de doelen die je jezelf hebt gesteld. Doel behaald? Dan is het tijd om naar nieuwe ontwikkelingen te kijken. Doe je dit niet op deze volgorde? Dan loop je het risico dat je je doelen niet behaalt, dingen niet afmaakt en uiteindelijk geen stap vooruit komt.

Wij doorlopen altijd een paar stappen om onszelf doelen te stellen. Het helpt ons met het behouden van onze visie voor de komende jaren, maanden en weken. We delen deze stappen graag met jou!

1. Over 10 jaar

Hoe wil je dat je bedrijf er over 10 jaar voor staat? Het lijkt misschien ver weg, maar je moet echt weten waar je naartoe werkt. Het is heel normaal dat je dit misschien een beetje moeilijk vindt, maar probeer het toch. Hoe ziet je bedrijf en je leven er over 10 jaar uit? Wat doe je dan? Heb je personeel in dienst? Probeer het zo duidelijk mogelijk te maken voor jezelf.

2. Over 3 jaar

Goed dat je nu weet hoe je er over 10 jaar bij wil staan. Hier ga je dus naartoe werken. Bedenk nu voor jezelf hoe je bedrijf er dan over 3 jaar voor staat. Wat heb je dan al gerealiseerd? Wat is over 3 jaar jouw situatie? Hoe ver ben je dan met de grote plannen voor jouw bedrijf over 10 jaar?

3. Over 12 maanden

Zoals je waarschijnlijk wel merkt, maken we je visie voor over 10 jaar steeds een stapje kleiner. Hoe sta je er over 12 maanden bij? Wat wil je het komende jaar bereiken? Welke plannen heb je dan gerealiseerd?

(PS.: We hebben een speciaal traject ontwikkeld dat je hier bij helpt!)

4. Over 1 kwartaal

Je weet nu wat je over een jaar bereikt wil hebben. Wat betekent dit voor de komende 90 dagen? Wat wil je realiseren voordat het komende kwartaal aanbreekt? Blijf realistisch! Kijk naar de vorige stap. Wat wil je binnen 12 maanden bereiken en wat betekent dit voor het komende kwartaal? Waar ga je dan mee aan de slag?

5. Over 1 maand

Je snapt de werkwijze nu waarschijnlijk wel! Hoe ziet de komende maand er voor je uit, kijkende naar de dingen die je het komende kwartaal wil realiseren?

6. Komende week

De laatste stap in het behouden van je focus. Kijk naar wat je wilt bereiken in de komende maand. Wat ga je dan volgende week doen? Waar ga je je aandacht aan besteden? Waar ga je nee tegen zeggen en waar ga je wel mee aan de slag? Houd focus!

Klaar om aan de slag te gaan? Let’s do this! We zijn erg benieuwd of je nu effectiever aan de slag kan gaan met jouw doelen. En of deze stappen je helpen! Laat je het weten in de comments hieronder?

-X-
Britt en Lynn
De meiden van Noppen

Over de auteurs: Britt en Lynn

Founders De meiden van Noppen.nl
Wij zijn twee zussen uit de Kop van Noord-Holland. Na onze communicatie- en business studies hebben we beiden onze sporen verdiend in de marketing- en communicatiebranche. Tegenwoordig helpen wij met veel plezier vrouwelijke ondernemers met het groeien van hun bedrijf zodat ze hun droombedrijf runnen. Het is onze missie om ambitieuze vrouwen die van het goede leven houden te inspireren en te motiveren om alles uit hun leven en hun bedrijf te halen. 

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.