Wat begon als een ambitieus plan, eindigde in een week vol chaos, racen en drukte. Hoe kan het ook anders… als je een weekje vakantie combineert met een verhuizing. Leerpuntje; dit kan dus niet. Nou ja, het kan wel. Want de verhuizing ging top. Dat is zo goed als geregeld. Maar die vakantie, die schoot er bij in. Gek hè ;-)… Die haal ik op een later moment wel in.

Wat wel super ging, was dat ik echt een week niet aan het werk hoefde te denken. Alles was geregeld. Britt kon door, alles was goed voorbereid en daardoor kon ik het loslaten. Echt loslaten. En dat kwam alleen maar omdat we het samen goed hadden voorbereid.

Daarom deel ik in deze blog 4 belangrijke dingen die ervoor zorgen dat je bedrijf doorloopt als je een break neemt. Dus als je nog op vakantie gaat of op een later moment nog vrij wilt nemen, dan is dit speciaal voor jou.

1. Content voorbereiden

Ongeveer een maand voor mijn vrije week namen Britt en ik onze contentkalender door. Dit is een kalender waar we alle blogs en social media posts in zetten. Zo weten we precies wat we wanneer willen plaatsen en wie dat doet. Zo zie je ook hoeveel blogs je moet schrijven en voorbereiden, zodat alles in je vakantieperiode doorloopt.

Je ziet ook veel bedrijven en bloggers met een zomerrooster. Ze plaatsen dan bv. minder blogs of zijn minder actief. Wij kozen ervoor om gewoon elke dag een blog te blijven plaatsen, dus ons zomerrooster (link naar blog) veranderde niet zo gek van de normale situatie.

2. Ga voor je vakantie op zoek naar nieuwe klanten/afspraken

Heerlijk die vakantie in het vooruitzicht, maar niets zo teleurstellend als een lege agenda als je weer terug bent. Zorg dat je voor je vakantie alvast een aantal opdrachten/afspraken hebt ingepland voor na je break. Zo begin je direct weer met focus.

3. Communicatie richting klanten

Laat (potentiële) klanten weten dat je op vakantie bent of vrij neemt. Stel sowieso je afwezigheid reminder in van je e-mail, dat was ik namelijk vergeten… Of stuur eens een e-mail of leuk kaartje om door te geven dat je vrij hebt. Is gelijk een leuke manier om anderen ook een fijne vakantie te wensen.

4. Blok de laatste dag voor je vakantie

De laatste dag voor mijn vrije week had ik bommetje vol gezet. Blogs schrijven, boekhouding, een belafspraak, kantoor opruimen, teksten schrijven voor een klant…. Ik wilde het allemaal in die ene laatste dag doen. Mijn valkuil #1: te veel in één dag plannen. Resultaat: lichtelijke stress aanval op vrijdagmiddag 16.00 uur. Dus leer van mijn foutje en blok die laatste dag. Er schiet namelijk nog genoeg in je hoofd, die je dan wilt doen.

Hoe heb jij jouw vakantieperiode ervaren? Zou je dingen voor de volgende break anders aanpakken?
-X- Lynn

Over de auteur: Lynn Noppen

Oprichter van De meiden van Noppen & Publiekfabriek
Schrijven, je houdt er van of je haat het. Lynn slijt haar dagen met gemak met haar notebook op schoot. Schrijven en online content maken. Eind 2017 zegde ze ook haar baan op zich volledig met haar zus Britt op hun passie te storten. Samen runnen ze hun blog De meiden van Noppen.nl en hun communicatiebureau Publiekfabriek.

Alle artikelen van Lynn

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.