Wanneer je je contributors vraagt een blog te schrijven over hoe zij zichzelf en hun bedrijf/werk zichtbaar maken, kunnen wij natuurlijk niet achterblijven. Daarom delen De meiden van Noppen vandaag zelf hoe wij onszelf en ons bedrijf zichtbaar maken. En daar zitten een aantal duidelijke keuzes achter die het voor ons gemakkelijker en meer resultaatgericht maken.

Hoe maken wij onszelf zichtbaar?

Begin dit jaar zegden wij onze fulltimebanen gedag en begon onze nieuwe uitdaging. We maken samen al zo’n 15 jaar verschillende werkgevers zichtbaar, via marketing, communicatie, PR en social media activiteiten. Tot begin dit jaar. Sinds dit jaar draait het door de start van ons bedrijf namelijk ook om onze eigen, persoonlijke en zakelijke zichtbaarheid.

Voor ons was het vrij snel duidelijk dat het behoorlijk uniek is dat wij samen als zussen onze banen opzegden en samen een bedrijf runnen. Daarom maken wij onze samenwerking duidelijk zichtbaar. Ondanks dat op de foto gaan absoluut geen hobby van ons is. Soms moet je je gedachten en angsten gewoon even overboord gooien en gaan doen.

Wat werkt voor ons het beste?

Lynn vindt alles wat zich online afspeelt interessant en Britt heeft dat met offline activiteiten. Zo verzorgt Lynn dus (bijna) al die leuke, creatieve stories op Instagram en interviewt Britt ondernemers op locatie of bezoekt ze een netwerkevent. Voor ons een topverdeling, want zo zijn we vrijwel overal zichtbaar! Nu is het niet zo dat wij iedereen aanraden om maar overal zichtbaar te zijn, want jij kunt jezelf waarschijnlijk niet in tweeën splitsen! Wij raden ondernemers daarom altijd aan om heel goed te bekijken welke kanalen en middelen je zelf het leukste en meest interessant vindt. Dan kost het je vaak minder moeite om daar actief te zijn.

Online én offline

Online zichtbaar zijn met een professionele website en actief zijn op in ieder geval 1 social media platform is noodzakelijk. Je kunt gewoon niet zonder! Want spreek je iemand bij de bakker of bij een netwerkevent? Grote kans dat die diegene bij interesse je op Google of via Instagram opzoekt. Alhoewel online zichtbaarheid heel belangrijk is, vinden wij persoonlijk contact net zo belangrijk. Juist omdat de online contactmogelijkheden toenemen, wordt persoonlijk contact belangrijker én unieker. Daarom organiseren wij ook graag events, borrels en bezoeken wij netwerkevents.

Wat vinden wij lastig?

Wij gaan over het algemeen heel gestructureerd om met onze zichtbaarheid, omdat het belangrijk is dat je consistent zichtbaar bent. En dat betekent niet dat je tien berichten op een dag moet verspreiden via social media. Je kunt beter voor 3 goede berichten per week kiezen. Maar dan wel elke week die 3 berichten plaatsen!

Wij bedenken bovendien van tevoren waar we over schrijven, wanneer we wat plaatsen en welke offline activiteiten we bezoeken. Natuurlijk is het bij ons ook weleens stressen als we geen inspiratie of een drukke dag hebben, maar 9 van de 10 keer gaat dit goed!

Onze grootste uitdaging

Voor ons is nu de grootste uitdaging dat wij posts, blogs en nieuwsbrieven maken die gebaseerd zijn op onze corebusiness; onze kernactiviteiten. Dus gericht op onze 1-op-1 adviestrajecten en de groepstrajecten voor onderneemsters én de maatwerkprojecten voor bedrijven. Op die manier haal je het beste resultaat uit jouw inspanningen om zichtbaar te zijn bij je ideale klanten!

-X- Britt & Lynn
De meiden van Noppen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.