De vrijheid hebben om je eigen keuzes te maken. Dat is precies wat je als ondernemer doet en waar ik (Britt) zo naar verlangde. Nu ik vrijheid heb vind ik het soms best wel lastig. Afgelopen weken waren druk (zacht uitgedrukt). We hebben gepiekt. En begrijp me niet verkeerd, ik vind pieken fantastisch. Keihard werken om een topprestatie te leveren. Dan ben ik op mijn best.

Na een piekmoment heb ik vaak even rust nodig. Even op adem komen om vervolgens opnieuw te kunnen knallen. Even op adem komen, dat gunden wij onszelf gewoon niet de afgelopen maanden. Tot afgelopen week. Ik gaf -tromgeroffel– mezelf, jawel, een dag vrij. Dat ging niet zonder slag of stoot.

Vrijheid in mijn werk

Ik geniet enorm van vrijheid in het werk hebben. Je kiest je favoriete klant uit. Je voegt je sterke punten en interesses (Publiekfabriek) samen tot een aanbod en de marketingacties (zoals het event Publiekfabriek Inspireert #1 en tevens mijn favoriet) kunnen niet gek genoeg. Het feit dat Lynn en ik echt bijna altijd op 1 lijn zitten, biedt ons beiden complete vrijheid in het werk.

Ik ben een gevalletje van hollen of stilstaan

Naast vrijheid in je werk ben je zo vrij als een vogel om je eigen maanden, weken en dagen in te vullen. En dat is precies het onderdeel waar ik mee geconfronteerd werd. Als er druk op de ketel staat, ben ik goed plannen. Dan ben ik scherp. Als de druk van de ketel af is, ben ik niet goed in plannen. Ik ben een gevalletje van hollen of stilstaan. Logisch dus dat je jezelf tegenkomt wanneer je gaat ondernemen, want dan staat er altijd druk op de ketel.

Deze week heb ik een dag vrij

Afgelopen week ging er een lampje branden. Waarom zou ik geen dag vrij nemen? Gewoon. Omdat het kan. Je hebt ondernemers die met mooi weer ’s ochtends naar het strand gaan en dan ’s middags en ’s avonds doorwerken. Daar heb ik niet zoveel behoefte aan. Het is voor mij of naar het strand gaan, of werken. Wie weet dat ik dit over een half jaar wel in de vingers heb hoor, duurt soms even ;).

Ik heb de keuze gemaakt. Deze week ben ik een dag vrij. En ik heb er nu al zin in. Ik ben benieuwd hoe deze dag eruit gaat zien. Pak ik een boek en ben ik daar een dag zoet mee? Eens een leesnerd, altijd een leesnerd. Of pak ik toch stiekem m’n laptop. We gaan het beleven…

-X- Britt

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Photo Diary #17: Fotoshoot, inpakken en Masterclass - De meiden van Noppen - […] nam een vrije dag. Ze schreef daar ook een blog over. Ondertussen was Lynn hard aan het werk op kantoor.…
  2. Waarom wij millenials niet zo streng voor onszelf moeten zijn - De meiden van Noppen - […] dag. Op een vrijdag. Gewoon. Niets geks. Maar een vrije dag inplannen was nog een heel ding. In deze blog…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.