De winkels hangen al vol met winterkleding maar is jouw huis ook al ‘autumnproof’? Hierbij geeft Lindsey je wat tips en inspiratie om dat te laten slagen!

We moeten er toch aan gaan geloven. Ondanks dat we af en toe nog een prachtige dag hebben, gaan we richting de herfst. Voor mij geen probleem, ik vind dat elk seizoen zijn charmes heeft. Zo vind ik de eerste avonden wanneer de openhaard aan gaat heerlijk! De zonnige zondagen in het bos zijn genieten en de oranje-groen-bruine bladeren op de stoep vervelen nooit. Het wordt herfst! Ik deel hieronder een aantal tips om jouw huis ‘autumnproof’ te maken.

Warme kussens en plaids

Wissel je katoenen en linnen kussens om voor iets warmers. Denk hierbij aan wollen kussens, schapenvachten, mooi gehaakte plaids. Plaids en dekens daar kunnen we nooit genoeg van hebben. Want wat is er nou fijner dan ‘s avonds met een kop thee onder een kleedje op de bank…

Hout & een draadmand

Wij hebben dan wel een elektrische haard maar de houtblokken staan naast. Stop ze leuk in een draadmand of stapel ze op langs de zijkant van de haard. Dit geeft net dat stukje knusheid waar je naar op zoek bent in de herfst.

Vloerkleden

Ook je vloerkleed bepaald veel van de sfeer in huis. In de zomer een lekker koel tapijt op de vloer is heerlijk, maar in de winter mag je dat dikke wollen vloerkleed weer tevoorschijn halen. Lekker cosy! Steek ook de kaarsjes aan! Ik geloof dat ze bij mij door het hele huis staan. In de keuken, op tafel, voor het raam, in het toilet etc. Je kunt er niet genoeg van hebben en het geeft meteen sfeer.

De echte herfstitems

In plaats van een mooi gekleurd veldboeket kun je in de herfst werken met takken, bladeren, mos, beukennoten en eikeltjes. Ook leuk in een glazen pot! Win-win situatie want naast dat het er leuk uit ziet, ruikt het ook nog eens lekker.

Wil je het liever groter aanpakken? Pak dan de kwast en verf dat ene muurtje in een mooie warme kleur. Je zult zien wat een verschil dit geeft! Pas wel op dat het niet te donker wordt met de donkere dagen die er aan gaan komen.

Deze prachtige foto’s in de blog zijn van Huizedop.nl. Neem eens een kijkje op haar Instagram en haar blog vol tips en inspiratie over interieur en lifestyle!

Lindsey

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.