Eerlijk is eerlijk… als je druk bezig bent met je droomcarrière, dan schieten er een hoop dingen bij in. Voorheen zaten wij namelijk veel vaker op een zonnig terras en slenterden we ook vaker door de stad. Nu besteden we die tijd met onze laptop op schoot of bestuderen we de meest interessante boeken. Klinkt wel echt als een leven voor nerds hè… En daarom vroegen wij ons af of het wel kan… een droomcarrière opbouwen en een gezellig sociaal leven hebben?

Laten we jullie direct maar even uit de droom helpen… hoe realistisch klinkt het leven van een topsporter die elk weekend doorzakt op het terras aan de markt van Schagen?! Tsja als dat zou kunnen, dan had Britt toch nog iets van haar tenniscarrière moeten maken! 😉

Zonder grappen; je kan niet én een toffe loopbaan opbouwen én een bruisend sociaal leven hebben. Dat is gewoon net zo realistisch als dat je een bedrijft start, je daar twee dagen in de week aan werkt en er dan vanuit gaat dat het booming business wordt. Sorry, maar zo zit dit leven helaas niet in elkaar! Maar er is hoop!

Word selectief

Het klinkt misschien als een open deur, maar je ontkomt er gewoon niet aan om selectiever met je tijdsbesteding te worden. Ooit vertelden iemand ons dat je 24 uur op een dag hebt (goh, wat een eye-opener ;-)) en dat je daar gemiddeld 8 uur van slaapt, 8 uur van werkt en dan houd je dus nog een keer 8 uur over. En bij ons is die laatste eigenlijk nog minder, want onze werkdag zit eerder op de 10 uur. Als je het zo bekijkt, is tijd echt schaars hè?!

Blok je tijd voor écht belangrijke dingen

Tijd is dus schaars en je agenda loopt vol voordat je het door hebt. Blok dus tijd. Wat vind je echt belangrijk? Waar wil je je tijd echt aan besteden, als je zou moeten kiezen? Blok daar tijd voor in je agenda. Als je dan tijd vrij maakt, besteed je het in ieder geval aan belangrijke dingen & mensen, zoals familie.

Bij ons is de zondag bijvoorbeeld heilig. Wij plannen dan eigenlijk geen afspraken, omdat de hele week al druk genoeg is. Dat is ook de enige dag dat onze mannen vrij zijn. En als er dan toch een gezellige borrel op de agenda komt, is het spontaan en des te leuker!

“Time is precious. Waste it wisely.”

Sla niet door

Waar je je wel bewust van moet zijn, is dat het leven niet om werk en carrière draait. In ons geval neemt dit een belangrijke plek in, maar zeker niet de belangrijkste. Voorkom dat je doorslaat. Een dagje vrij nemen is echt oké, als je de weken daarvoor ook ’s avonds hebt gewerkt. Kijk maar eens hoe Britt dat vond. Of dat dagje strand als het tropisch weer is, moet ook gewoon kunnen.

Wij zeggen dit nu wel, maar wij vinden dit ook heel lastig hoor. Al doende leert men… Zullen we maar zeggen! 😉 Hoe ervaren jullie dit? Laat het weten in de comments hieronder!

-X- Britt en Lynn
De meiden van Noppen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.