Ja hoor, het was onze dag, onze beurt. Dé dag waar alle ouders zo ontzettend naar uitkijken. De dag waar je minstens 10 grijze haren extra van krijgt. De dag waar je minstens twee dagen van bij moet komen. Ik heb het natuurlijk over Het Kinderfeestje.

Ons kind is dit jaar 7 geworden. Eigenlijk al in januari, maar door een verhuizing en een niet zo’n fitte start van 2018 stelden we het voor ons uit. En zoals ze altijd zeggen van uitstel kom afstel. Zo dacht deze moeder ook. Hij is het vast vergeten, als ik er gewoon niet over begin, maar dan komt er net een uitnodiging op de mat van een vriendje en wat is de eerste vraag die boven komt drijven? Wanneer vieren we eigenlijk mijn kinderfeestje? Helaas moeders, kinderen vergeten één ding nooit en dat is het vieren van hun eigen kinderfeest.

3 weken voorbereiding

Goed daar gaan we dan. Zo’n 3 weken van te voren begint de voorbereiding, de planning van het grote spektakel. Welke dag kiezen we? Bijna alle dagen hebben we sport op het programma, plus een man in de onregelmatige dienst. Die datum is dus al een dingetje en in mijn eentje dat feestje klaren, dat gaan we dus mooi niet doen.

Lekker naar buiten

Datum rond, uitnodigingen verstuurd, maar wat gaan we nu weer eens doen? De twee voorgaande jaren vierden we het feest in de gymzaal op mijn werk. Voetballen, boksen, klimmen op de wand en mario-kart op skateboards. Nu tijd voor wat anders. Ik zie toch ineens één voordeel van het uitstellen van het feestje, in juli is het mooi weer. Lekker naar buiten met de kids en als back-up hebben we altijd nog Monkey Town.

Ai het is al 13.00 uur, om 13.45 zijn de kinderen uit school. Snel de tafel dekken, slingers ophangen, nog wat ballonnen opblazen en naar school. Ver wonen we niet, dus we halen de kinderen lopend op. We starten met het versieren van cakejes, daarna een speurtocht door de Waldervaart.

 

 

Levend Stratego

Met een knapzak op de schouder beginnen we onze tocht. De stoffen spookjes in de bomen moeten gevolgd en gevangen worden en op ieder speelveldje dat we tegenkomen doen we verschillende activiteiten. Cadeautjes verstoppen en open maken, estafette spel, picknick, blinde-mannetje en levend Stratego. Ons eindpunt is strandje De Wiel voor een verfrissende duik en na het plonsen wandelen we terug naar huis.

Dan denk je, die zullen vast moe zijn, maar nee hoor de batterijtjes zijn nog volledig opgeladen. Dus kinderen op de trampoline terwijl ik snel de poffertjes opwarm. Die gaan er wel in en dat toetje daarna ook. We delen nog een klein presentje uit en daarna brengen we alle kinderen weer naar huis.

Uiteindelijk mag deze moeders helemaal niet klagen, want dit feestje liep gesmeerd. Het was prachtig weer, de kinderen druk en enthousiast, maar ze hebben zich prima vermaakt en lief gespeeld.

Bij thuiskomst nog even de tafel afruimen, stofzuigen en dan met de benen omhoog met een kop thee. Tevreden denk ik; zó dat hebben we gehad!

Of toch niet…

Helaas voor deze moeder. Als je het ene feestje zo lang uitstelt, dan mag je gewoon twee weken achter elkaar een kinderfeestje vieren. Volgende week is kind nr. 2 aan de beurt.

Succes 🙂