Echt toe aan vakantie, dat waren wij wel. Het afgelopen jaar was namelijk behoorlijk druk. Om jullie even een beeld te schetsen:

Precies een jaar geleden zetten wij onze mooie woning te koop, om op zoek te gaan naar een huis met een wat grotere tuin voor onze 3 banjers. Een spannende tijd. Zal het huis snel verkopen? Vreemde mensen over de vloer en nog vaker opruimen en schoonmaken. Want met 3 kinderen in huis wordt er wel geleefd en bij ieder bezoek wil je wel dat alles spik en span is. Gelukkig klopte ons voorgevoel en verkocht onze woning snel. Zelf kochten we een echte opknapper. Alles moest onder handen genomen worden. Heel veel werk, maar ontzettend leuk, omdat je het helemaal kunt maken naar je eigen smaak.

Inpakken maarrr!

De sleuteloverdracht naderde, dus alle spullen moesten in verhuisdozen. Dan komt het besef dat je toch wel erg veel spullen in huis hebt staan. Spullen waar je al maanden naar zocht, spullen waarvan je niet eens wist dat je ze had en spullen die je absoluut niet nodig hebt. Een goed moment om eens flink te ontruimen. Ik denk dat ik nog nooit zo vaak langs de vuilstort en kringloop ben geweest. Daarnaast kon ik veel babyspullen en speelgoed bij vrienden en collega’s kwijt.  Zo! Dat ruimt lekker op.

Daarna begon het klussen in onze ‘nieuwe’ woning. Nu ben ik ontzettend goed in schoonmaken, opruimen en tuinieren. Maar schilderen en klussen… daar ben ik veel te gehaast voor en dus mag ik mij daar absoluut NIET mee bemoeien van mijn man. Daarom ben ik samen met mijn vader helemaal los gegaan op de tuin, die overigens meer op een oerwoud leek dan op een tuin.

Ga ik alleen verder of ga ik stoppen?

Zoals jullie wellicht weten, ben ik Dragen in Schagen een aantal jaar geleden gestart samen met Pauline, maar vlak voor onze verhuizing kreeg Pauline een fantastisch aanbod om Specsavers Schagen op te starten. Een prachtige kans die ze niet kon laten lopen en daarom moest stoppen met Dragen in Schagen.

Ik begon meteen te twijfelen, ga ik alleen verder met Dragen in Schagen of ga ik stoppen. Een ontzettend lastige keuze. Ik kon natuurlijk niet van te voren zeggen of het haalbaar zou zijn om én mijn werk als docent LO uit te voeren en daarbij Dragen in Schagen te runnen. Mijn hart zei; doorgaan! Ik haal zoveel plezier uit de draagconsulten en ik vind het werken aan de webshop ook echt een uitdaging.

Wat ik heb onderschat…

Wat ik wel heb onderschat is het papierwerk dat komt kijken bij het overzetten van een bedrijf. Echt alles moest overgezet worden op mijn naam. Veel kon niet eens overgezet worden, maar moest helemaal opnieuw aangevraagd worden. Daar ging ontzettend veel tijd in zitten. Terwijl we natuurlijk ook nog druk waren met het nieuwe huis.

Toe aan vakantie en rust

Richting de zomer kregen we het eindelijk wat rustiger. Het huis was goed bewoonbaar. We hebben nog plannen, maar die hebben geen haast. Mijn werk op school liep richting het einde van het schooljaar en voor Dragen in Schagen had ik alles rond. Maar na die drukke tijd was ons gezin toch wel echt toe aan vakantie en rust.

Alle tijd voor het gezin

Even geen wekker en uitslapen, voor zover dat lukt met jonge kinderen 😉
We hebben genoten van het prachtige weer en zijn twee keer kort op vakantie geweest in Nederland, want met het heerlijke weer van afgelopen zomer hoef je toch niet ver weg?! Even geen werkdruk, even geen klussen in en rond het huis, alle tijd voor het gezin en goed uitrusten voor het nieuwe schooljaar.

En nu… weer aan de bak!

Inmiddels is de vakantie weer voorbij en gaan de kinderen alweer naar school, sta ik weer gymles te geven aan mijn leerlingen, heb ik afgelopen week 3 draagconsulten gegeven bij gezinnen thuis en ben ik druk bezig met het ontwerpen van een nieuwe website.

In mijn nieuwe blog zal ik jullie daar wat meer over vertellen…
Marije

0 reacties