Even tijd voor jezelf nemen. Relaxen, je hobby beoefenen of even keihard sporten. Iedereen doet ‘me-time’ dit op een andere manier. Ik hoor steeds vaker ‘neem je ook even een dag vrij?’ of ‘zorg je ook dat je ook eens een avondje niks doet?’ Maar ik ben daar dus niet zo goed in, dat ‘me-time’.

Nu was ik vorige week al in mijn eentje naar het strand geweest. Een hele tour hoor! En al best goed voor iemand die niet zo goed stil kan zitten, toch?! Even verplicht niks doen. En dat ook nog in m’n eentje!

Weinig rust in mijn kont

Weet je waar dat vaak mis gaat bij mij? Sowieso omdat ik dus weinig rust in mijn kont heb. Maar ook omdat ik heel vaak het gevoel heb dat ik de tijd gewoon niet heb om ‘niks’ te doen. Terwijl ik best weet dat je echt ontspanning nodig hebt, om met andere dingen gas te kunnen geven.

En als je dan zoals ik een eigen bedrijf runt en vooral voor klanten aan de slag bent, schiet het ontspannen er eigenlijk te vaak bij in. Werk gaat ook ’s avonds door en ja, ook op zaterdag. Regelmatig zelfs nog eventjes op zondag.

En ik ben gek op mijn werk, dus je hoort mij echt niet! Veel te blij dat ik heerlijk kan doen wat ik maar wil. Maar ik merk ook hoe goed ik ga op een dag vrij. Een dag niet aan werk denken. Dus ik vind dat ik dit vaker moet doen. Want ik merk ook dat ik na zo’n dag echt op de beste ideeën kom!

Tijd blijft een dingetje

Maar die tijd… dat blijft een dingetje! En daar heb ik dus in ieder geval al één oplossing voor gevonden. Want als ik vrij neem, is dat de zaterdag en de zondag. Maar dan staat er een hele berg was, een lege koelkast en een stoffige badkamer op mij te wachten. En daar kan ik mij een partijtje tegenop zien!! Sommige mensen gaan lekker op schoonmaken of boodschappen doen. Nou, ik besteed mijn tijd liever anders. Aan me-time bijvoorbeeld! 😀

Ik moet dus wel ergens tijd gaan creëren om die me-time te kunnen nemen. Hoe ik dat ga doen? Nog geen idee. Ik ga daar de komende tijd eens over nadenken. Tips zijn altijd welkom! Sowieso ga ik mijn AH-account maar weer even activeren. Worden de boodschappen in ieder geval tot aan de deur gebracht. En alle tijd die ik daarmee overhoud, besteed ik lekker op een léúke manier!

-X- Lynn

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.