Wij zijn er eindelijk uit. Jarenlang vroegen onszelf af waarom we er toch nog steeds niet achter zijn ‘wat we willen worden’. Of waarom we niet gewoon één ding kunnen kiezen als werk. Waarom we eens een bore-out hebben gehad. Hoe het kan dat wij zo veel verschillende dingen leuk vinden. Maar we zijn er dus uit. En nee; het is geen modellenwerk zoals de foto doet vermoeden… 😉

Wij zijn namelijk multipotentialites. Of in het Nederlands: multipotentialisten. Een onmogelijk woord om uit te spreken, dat weten wij ook. Maar het klopt als een bus.

“Een multipotentialist is iemand met veel interesses en (creatieve) vaardigheden.”

Multipotentialites hebben niet één roeping, zoals een specialist dat heeft. (Daarom kwam Lynn waarschijnlijk ook niet eerder uit de keuze; check deze blog) Het zijn van een multipotentialist is namelijk het doel op zich.

Multipotentialisten gaan lekker op nieuwe dingen leren, uitvinden en het samenbrengen van diverse ideeën. Ze zijn innovatief en probleem oplossend. En super snel verveeld. Nu snappen we ook waarom we dus eerder die bore-out hebben opgelopen. 😉

Hier waren we al jaren naar op zoek

Nou, genoeg uitleg tot zo ver. Waar het ons om gaat, is dat dit exact samenvat waar we de afgelopen jaren naar op zoek waren. Misschien wel al ons hele werkende leven. Want waar wij ons het meest in herkennen, is het feit dat de meeste mensen ons niet altijd even goed kunnen volgen.

We maken websites, schrijven teksten, bloggen, organiseren events, geven masterclasses, helpen ondernemers met hun marketing en communicatie, houden van mode en interieur. En dan vergeten we nog de helft. Wij vinden die afwisseling fantastisch. Maar als je geen multipotentialist bent, snap je er waarschijnlijk helemaal niks van!

De eeuwige twijfel

Daarom twijfelden we heel lang aan onszelf. Want hoe kan het nu, dat mensen het niet snappen? Waarom zien ze niet wat we doen? Of hoe kunnen we dan duidelijker maken wat we doen als werk? Want blijkbaar leggen we het nog niet goed genoeg uit.

En dus gingen we op zoek naar manieren om duidelijker te maken wie we zijn en wat we doen. We wilden leren hoe we goed kunnen uitleggen wat ons vak is. Dat is namelijk websites maken, teksten schrijven en journalistieke dingen als interviewen. Daar verdienen we ons geld mee. Maar we doen daar nog heel veel dingen omheen, omdat we dat gewoon super leuk vinden. Maar hoe leggen we dat dan uit… Hoor je onze hersens kraken? 😉

Hoe word je ALLES?

In deze zoektocht kwamen we terecht bij Emilie Wapnick. Zij heeft het platform Puttylike opgericht en schreef het boek: Hoe word je ALLES?

BAM. Dit was het. Dit ís het! Wij zijn dus niet gek. Het is niet gek om meerdere dingen te willen doen. Je hoeft geen specialist te zijn. We hoeven niet één ding te kiezen voor de komende tijd. We kunnen écht alles combineren wat we willen. Het is dus niet gek om dat te willen, er bestaan nog veel meer mensen die exact zoals ons denken.

Weet jij ook (nog) niet wat je wilt worden?

Herken je je een beetje in dit verhaal? Weet jij ook nog steeds niet wat je wilt worden? Ben je aan het jobhoppen? Dan moet je echt even de Ted Talk hieronder bekijken. Of het boek lezen! Laat je weten wat je er van vindt?!

-X- Britt en Lynn
De meiden van Noppen

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.