Niet alles is te plannen… Daar kwam contributor Aimée de afgelopen tijd achter. Na een paar drukke maanden op haar werk in Amsterdam was zij (net als ons ;-)) ook toe aan even helemaal niets. In de nieuwe blog vertelt ze wat ze heeft geleerd van de afgelopen maanden en hoe haar gezinsvakantie in Ibiza was!

Mijn grootste leerpunt

Mijn grootste leerpunt van de afgelopen maanden was dat alles niet altijd te plannen valt. Nu ben ik daar sinds de komst van Ruby al voor een groot deel achter gekomen maar toch trap ik er soms nog in en kan het dan frustreren als dingen niet volgens plan lopen. Nu kan ik daar nog steeds van balen maar tegenwoordig kan ik die knop sneller omzetten.

“Behoefte aan even helemaal niks”

Voor onze vakantie op Ibiza hadden we een klein tentje gekocht waar Ruby dan hopelijk in zou kunnen slapen op het strand. Op dag één hadden we het tentje mee en na de lunch heb ik haar erin gelegd maar hoorde ik haar de hele tijd roepen: “Daar ben je” en vervolgens zat ze met haar neus tegen het gaas gedrukt. Dat ging dus niet werken.

De rest van de vakantie hebben we het tentje niet meer mee genomen en zijn we rond 1 à 2 uur terug gegaan naar het huisje zodat Ruby kon slapen en wij konden chillen bij het zwembad. Ik merkte dat ik vooral behoefte had aan even niets, gewoon lekker genieten met z’n 3e. En als dat betekent dat we elke dag op hetzelfde strandje lagen omdat dat nu eenmaal een handig strand met Ruby is, dan is dat maar zo.

Dus geen hippe stranden en beachclubs, maar vooral relaxen. En trouwens; ieder strandje op Ibiza is toch super mooi!

“Je hebt altijd een keuze hoe je met tegenslagen omgaat”

Mijn plan was om die vakantiemodus wel een beetje vast te houden maar na drie weken werken merk ik dat dat wel lastig is. Toch ga ik de komende vier maanden wel proberen mijn vrije dagen niet te vol te plannen en relaxed om te blijven gaan bij “wijzigingen in de planning” of andere zaken die niet gaan zoals ik zou hebben gewild.

Vooral door een aantal verhalen uit mijn omgeving realiseerde ik mij des te meer dat dingen niet altijd lopen zoals gepland en dat dat ook niet altijd erg is. Je hebt namelijk niet altijd alles in de hand maar hebt altijd een keuze hoe met tegenslagen/zaken om te gaan.

Aimée

0 reacties