Het jaar 2018 zit er gewoon bijna op. Het was ons eerste jaar als fulltime onderneemsters en dat is er een die de boeken in gaat. Vanwege leuke dingen, maar ook vanwege de hysterische achtbaan waar we regelmatig zelf instapten. Terwijl we deze maand terugkijken, valt na een soort van onderzoekjaar het kwartje.

En wel precies om 12.23 uur ’s middags. Eindelijk! Naar dat kwartje waren we heel 2018 op zoek en (natuurlijk) lag het al die tijd recht onder onze neuzen. 2019, we zijn klaar voor je, maar niet voor we ons verhaal van 2018 gedeeld hebben!

Niet lullen, maar poetsen

We weten het allebei nog goed. Op 23 januari 2018 -bijna een jaar geleden- beleefden we beiden onze laatste werkdag bij onze werkgevers. Om niet in een gat te vallen en onder het mom van ‘niet lullen, maar poetsen’ organiseerden we 3 dagen later direct de allereerste workshop Focus & Doelen.

Dit vonden wij geweldig om te doen en het bleef daarom niet bij 1 workshop. Dit jaar organiseerden we bijvoorbeeld ook meerdere trainingen voor de overheid en dat bevalt goed. Zeker omdat we merken dat we met onze methode hoge werkdruk en werkstress kunnen verminderen bij het personeel.

The sky is the limit

Ondertussen pakten we nog meer kansen aan. Want bloedje fanatiek en enthousiast… dat zijn we allebei. Kun je nagaan als je ons samen in 1 ruimte zet, minimaal vijf dagen per week ;-). In april organiseerden we daarom een business inspiratie event (dat was gaaf!) en we hielpen tientallen enthousiaste (startende) ondernemers en bedrijven met hun marketing en communicatie aanpak.

We raakten elkaar ook wel eens goed zat hoor! Toen we drie jaar geleden samen voor dezelfde werkgever werkten, hadden we 1 visie en 1 werkwijze. Nu zaten we in 2018 in een ‘the sky is the limit’ fase en veranderde dat soms naar 2 visies en 2 werkwijzen. Niet ideaal, kunnen we je vertellen.

|

“Op 17 december 2018 om 12.23 uur viel het kwartje”

Noodzakelijke keuzes maken

Aan het begin van het jaar waren ineens alle kaders -waar we bij onze fulltime banen zo’n hekel aan hadden gekregen- verdwenen. Alles was mogelijk. Zo voelt dat ook echt. In de herfst van 2018 waren we er allebei letterlijk moe van en besloten we keuzes te maken. Niet meer álles aanpakken wat op ons pad komt, maar echt keuzes maken in wat we wel en niet gaan doen. December moest onze keuze maand worden.

De meiden van Noppen én Publiekfabriek

Het was inmiddels december en op maandag 17 december viel voor ons dus het kwartje. Letterlijk om 12.23 uur ’s middags. Je vraagt je misschien waarom we dat op de minuut na weten? We keken elkaar op dat moment aan en zeiden ‘dit is het’. Lynn zei direct ‘hoe laat is het? Dit is leuk voor later, voor in ons boek ;-)’. Dit is de focus waar we al een jaar naar toe werken en waarbij alle puzzelstukjes nu op z’n plek vallen.

We hebben namelijk een plek nodig waar we ons (schrijf)ei kwijt kunnen en een plek waar we onze gezamenlijke missie kunnen uitoefenen. En daar komt ons bedrijf Publiekfabriek wederom om de hoek kijken. Wat dit concreet betekent? Dat vertellen we je nu.

  • De meiden van Noppen is onze blog waar wij samen met 15 enthousiaste en ondernemende vrouwen schrijven over ondernemen, dromen waarmaken en leerpunten.
  • Met ons bedrijf ‘Publiekfabriek’ helpen we medewerkers van de overheid het beste uit zichzelf te halen door onze trainingen in persoonlijke ontwikkeling.

Halleluja! Bovenstaande blijkt de beste samenstelling voor ons twee. Niets meer, niets minder. We hebben maanden geprobeerd deze twee samen te laten gaan, maar dat werkt voor ons niet. Een duidelijke invulling en verdeling voor Publiekfabriek én De meiden van Noppen wel.

Wat verandert er voor jullie?

Vrij weinig. Op Instagram kun je onze ondernemersreis blijven volgen en blijven we tips & tricks voor je persoonlijke ontwikkeling delen. Op De meiden van Noppen.nl blijven we samen met onze te leuke contributors blogs delen. En uiteraard blijft de wekelijkse nieuwsbrief bestaan!

Daarnaast werken we aan ons bedrijf Publiekfabriek. Ben je nieuwsgierig naar het programma en de workshop die we voor de overheid aanbieden en hoe het er aan toe gaat als wij samen een training verzorgen? Volg ons & Publiekfabriek dan op LinkedIn!

Tot slot

We wensen je heel fijne feestdagen toe. En vergeet niet: dromen en ambities waarmaken is geweldig, maar tijd spenderen met de liefste mensen om je heen net zo. Geniet!

Veel liefs,
Britt en Lynn

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.