Nieuw wordt oud als we met een grote glimlach terugkijken op de heisa die we er nu om maken. Dat las Lynn een paar weken geleden in een magazine. Een stuk tekst dat bleef hangen en nu nog steeds de spijker op z’n kop slaat. Met de kennis van vandaag, doen we misschien een hele hoop dingen anders. En dat is natuurlijk wijsheid achteraf. Maar af en toe terugkijken leert ons soms wel om dingen in de toekomst beter, anders of handiger te doen. En daar houden wij van!

In deze blog vertelt onderneemster Bonnie Duijs wat ze de afgelopen maanden heeft geleerd en hoe ze daar als kersverse mama op terugkijkt.

Wat was jouw grootste leerpunt de afgelopen maanden? En waarom?

Mijn grootste leerpunt op zakelijk vlak was afgelopen maanden dat niet altijd alles gelijk en direct af moet. Sommige dingen kunnen ook wel eens wachten. Dan doel ik ook op mijn eigen to do list voor mijn bedrijf. Ik wil alles wat ik op Social media of op mijn site plaats perfect, maar ook snel. Dat gaat soms gewoon niet samen.

Op persoonlijk vlak heb ik geleerd dat mijn familie echt heel belangrijk is. Nu met een kleintje erbij van vijf maanden moet je echt genieten van de kleine mooie momenten en een mailtje kan ook wel als Xavi op bed ligt in plaats van tijdens het voeden. Fles in mijn ene hand, telefoon in mijn andere hand. Nu ik weer volop aan het werk ben geniet ik van het moment dat ik alleen met hem ben en het flesjestijd is. Dan kan ik een half uur naar hem staren en bestuderen hoe anders hij weer na een nachtje slapen is geworden.

Wat heb je ervan geleerd?

Goed naar mezelf luisteren wat ik echt wil op dat moment. En genieten! Niet altijd denken: Nog even snel dit afmaken! En vervolgens een paar uur achter de computer te zitten.

Op zakelijk vlak bij sommige opdrachten (vooral grafische) aangeven dat af en toe de levertijd iets later is. Vaak is altijd alles spoed. Dat geeft druk en dan komt mijn streber mentaliteit naar boven dat dat mij uiteraard wel weer gaat lukken. Voor nu mijn nieuwe motto: meer rust in mijn hoofd!

Wat ga je in de laatste vier maanden van 2018 anders doen?

Ik ben net terug van vakantie dus aankomende twee weken is het nog even puin ruimen, maar daarna ga ik een duidelijke en ruime planning maken met alle lopende opdrachten en wat ik nog kan aannemen in 2018. Verder staat hoog op het lijstje weer lekker sporten. Ik verkies mijn werk nu op dit moment boven het sporten. Sporten geeft je ook weer frisse energie om er tegenaan te kunnen!

Bonnie

0 reacties