Wij zijn allebei een aantal jaar groot fan van podcasts beluisteren. Steeds meer mensen ontdekken het. RTL Boulevard maakte er afgelopen week zelfs een item over. Het is gratis, je kunt het overal luisteren waar je maar wilt en je hebt je handen vrij. Luisteren naar podcasts is echt goud waard. Je kunt het zien als een gratis, persoonlijke coach op afstand, een dosis inspiratie of vermaak. Het is ook nog eens gratis.

Inmiddels zijn er zoveel podcast programma’s, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij luisteren voornamelijk podcasts over mindset en ondernemen en delen deze graag met je.

1. Master your mindset

Een persoonlijke coach, die eerlijk en confronterend is. Een must voor als je persoonlijk wilt groeien.

De favoriet van Britt. Sommigen kennen hem van zijn tijd als dj bij 538 en Veronica. Als ondernemer heeft hij succesvolle bedrijven opgezet. Miljoenen verdiend, miljoenen verloren en opnieuw miljoenen verdiend. Britt luistert nu ruim 1,5 jaar naar de podcasts van Michael Pilarczyk. Vele podcasts heeft ze grijs geluisterd. De podcasts gaan over persoonlijke ontwikkeling, geluk, geld, bewustzijn, levenskunst, innerlijke rust en het behalen van doelen en persoonlijk succes.

Tip van Britt voor maximaal resultaat:
Zoek een podcast bij je huidige situatie. Als mijn hoofd vol zit met ideeën, maar ik heb weinig tijd en geen overzicht. Dan luister ik podcast #22; Valse gedachten. Zo kom ik er direct achter welke ideeën echt iets betekenen, en welke ‘vals’ zijn. Komt er compleet niets uit mijn handen. Dan luister ik #46; Alleen actie leidt tot resultaat. Geeft mij de eerlijke schop onder mijn kont om aan de slag te gaan.

2. The Marie Forleo Podcast

Korte opnames, met humor en snelle tips voor ondernemers.

Marie Forleo is hilarisch. In Amerika is ze mega beroemd. Ze heeft een tv-show op YouTube; MarieTV. De podcasts zijn geluidsopnames van deze shows. Volgens Oprah laat Marie je op een praktische manier zien hoe je de person wordt die je wilt zijn. Wie wil dat nou niet? Veel podcasts duren maar 5 a 6 minuten, waarin ze vaak cruciale tips deelt. Ideaal voor bijvoorbeeld op de fiets.

Waar vind je podcasts?
Op iPhone staat standaard de (gratis) ‘Podcasts’ app. Je kunt de app gratis downloaden in jouw App store.

3. How I built this

Grote dosis inspiratie – Interviews met de grootse founders van o.a. Airbnb en Twitter

Leren van de beste, dat doen wij graag. De founders van werelds meest bekende bedrijven, zoals Airbnb en Twitter, vertellen hoe ze hun bedrijf hebben opgebouwd. De verhalen van de innovators, idealisten en ondernemers zijn vermakelijk en ongelooflijk inspirerend.

Luister jij naar andere podcast programma’s? Laat het ons weten via een berichtje. Wij zijn nieuwsgierig!

-X- Britt en Lynn
De meiden van Noppen

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Klaar met de zomer & back to work? Check deze inspirerende events! - De meiden van Noppen - […] event van Michael Pilarczyk staat hoog genoteerd op ons lijstje. Als trouwe podcastbesluiteraars moeten wij daar natuurlijk naar toe.…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.