Regelmatig vragen we onze ondernemende contributors naar hun ondernemersvisie of -aanpak. Deze keer vertelt Kim -eigenaresse van dameskledingwinkel Donna Lissa By Kim- hoe ze zichzelf en haar team continu laat inspireren en ontwikkelen.

“Persoonlijke ontwikkeling vind ik super belangrijk. Door daar aandacht aan te besteden groei je als persoon, maar ook als bedrijf. Ik ben er elke dag mee bezig. Van andere mensen en collega’s kun je namelijk zoveel leren. Ik ga graag veel op pad om andere winkels in verschillende steden te bezoeken die mij aanspreken. Ik probeer in deze winkels dan ook altijd een gesprek te starten en vraag naar wat het beste verkoopt en waarom. En hoe zij hun social mediakanalen laten groeien. Het is superleuk om met elkaar in gesprek te gaan, omdat je zoveel van elkaar kunt leren.”

Styling trainingen volgen met het hele team

“Naast het bezoeken van andere, leuke winkels lees ik veel tijdschriften en kijk ik veel op Instagram en op andere social mediakanalen. Ik vind het heel belangrijk dat mijn team ook aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Zo hebben we nu drie van de vier trainingen van Manon de Boer gevolgd. Manon is styliste; onder andere voor Anouk Smulders. Zij leert ons super veel, zoals klanten net even anders te benaderen en om echt als stylist de klanten te helpen. Nog persoonlijker en stijlvoller dan we al deden. Dat is echt onze toegevoegde waarde, die je bij een webshop niet ervaart. We hebben al veel geleerd en dat gaan we nu dus ook in de winkel toepassen.”

Nieuwe ideeën op vakantie

“In oktober 2018 was ik met mijn vriend op vakantie in Valencia. Ik had een aantal tijdschriften gekocht die ik lekker in het zonnetje las. In de Linda las ik een interview met acht succesvolle vrouwen. Een daarvan was Mendy van der Linden. Mendy geeft tips voor ondernemers om meer dingen te doen waar je goed in bent. Om jezelf te ontwikkelen, maar ook om je bedrijf te laten groeien en zo meer liquiditeit te genereren.”

“Ik word heel blij van dit soort verhalen en kan daar heerlijk met mijn vriend over sparren. Ik stuurde haar een berichtje en al snel kreeg ik antwoord. We hebben ondertussen heel leuke plannen voor 2019 gemaakt. Wanneer ik op vakantie ben en dus uit mijn eigen omgeving ben, borrelen er vaak veel leuke ideeën omhoog. Als ondernemer ben je dus nooit echt vrij, maar dit bevalt mij prima.”

Ondernemen met elkaar

“Op deze manier mijzelf en mijn bedrijf ontwikkelen bevalt mij dus goed. Ik hoop nog vele jaren veel te leren van mijzelf en van anderen. Ik kan iedereen dan ook adviseren om naar anderen te luisteren en met elkaar te sparren. Doe vervolgens wel alleen datgene dat goed voelt. Ondernemen is het allerleukste wanneer je het met elkaar doet!”

Over de auteur: Kim Bleeker

Eigenaresse van kledingwinkel Donna Lissa By Kim
In 2017 kwam er een enorme kans op haar pad; of ze een supergrote dameskledingwinkel op DE plek aan de Gedempte Gracht in Schagen over wilde nemen. Als ondernemersdochter hoefde ze daar niet lang over na te denken! Donna Lissa By Kim is inmiddels een feit. En daar komt héél veel bij kijken. Lucky us, want Kim deelt haar avonturen met ons! 

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.