Nieuwe baan? Dan zit je waarschijnlijk vol adrenaline. Een aanbod voor een nieuwe job zorgt namelijk voor een enthousiast en blij gevoel. Maar het kan er ook voor zorgen dat je een beetje uit het oog verliest of deze baan wel goed bij je past.

Iedereen die ooit een ‘verkeerde job’ heeft geaccepteerd, weet exact wat wij bedoelen. En hoe rot dit is. Je voorkomt dit door jezelf 3 vragen te stellen, voordat je de baan aanneemt. Dit kan je een hoop stress schelen! En aan de andere kant kan het je juist het zelfvertrouwen geven dat deze baan geknipt voor je is.

1. Wat vind je het allerleukste aan jouw werk en hoeveel tijd ga je daaraan besteden in je nieuwe baan?

Je hebt altijd een ‘heel leuk’ en een ‘minder leuk’ gedeelte aan je werk. Wij hebben dat natuurlijk ook. Schrijven, interviewen en trainingen geven vinden wij heel leuk. Maar die boekhouding… of updates aan de website… dat vinden we echt niet boeiend. Maar het hoort erbij. En dan is het heel fijn, dat dit maar een kleine 5 tot 10% van ons wekelijkse werk is. Dan is het te doen!

Als jij bijvoorbeeld graag met mensen werkt en je nieuwe baan bestaat straks voor het grootste gedeelte uit computerwerk, dan ga je daar waarschijnlijk niet happy worden.

2. Wat is echt belangrijk voor jou?

Waar hecht je waarde aan? Wat is echt belangrijk voor je rondom jouw baan? Is het status? De mogelijkheid om door te leren? Zelfstandigheid? Gezelligheid in een team? Ga na of je dit ook in die nieuwe baan krijgt.

3. Wat motiveert jou?

Het is één van de belangrijkste dingen om van jezelf te weten; wat motiveert jou? Waarom stap je ’s morgens je bed uit? Zonder die motivatie blijf je namelijk echt wel lekker in bed liggen. Als je niet gemotiveerd bent, is elke dag een struggle.

Wij hebben elke dag weer die drive om andere vrouwen te inspireren om ook het beste uit hunzelf te halen. Om geen genoegen te nemen met hoe het nu is, als je ergens een verlangen en een ambitie hebt naar meer. En daarom schrijven we elke dag weer voor onze blog. Het is geen vraag, het is gewoon iets wat we ontzettend graag doen. Die motivatie, die is er elke dag.

Vind je het moeilijk om deze vragen voor jezelf te beantwoorden? Dan heb je misschien nog niet goed in beeld wat de functie precies inhoudt. Ga op onderzoek uit. Neem geen overhaaste beslissingen!

En het gaat twee kanten op; jouw werkgever wil weten of jij goed in de functie past. Maar jij moet ook voor jezelf uitvinden of je de job goed uit kunt voeren. En vooral met veel plezier natuurlijk! Want als jij goed in je vel zit, doe je je werk ook veel beter.

-X- Britt & Lynn

Bron

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.