Laatst zei iemand tegen mij: “Jeetje, jullie hebben gewoon 80 likes op die ene foto op Instagram.” Ik schrok daar een beetje van. Ik had namelijk geen idee. Ik houd me eigenlijk niet zo bezig met likes. Is dat erg? Nee, natuurlijk niet. Komt dat niet gek over? Nee, hou op zeg! Ik stel mezelf zo’n 1.000 vragen op een dag. Deze dus ook.

Persoonlijke reacties, daar doe ik het voor

Ik zette het gesprek met mezelf nog even door. “Boeit het je dan niet, wat volgers van je berichten en foto’s vinden?” Nou, dat absoluut wel. Maar hoe ik dat meet? Niet door de cijfers die achter het hartje staan, maar door de persoonlijke reacties. Wanneer bijvoorbeeld iemand de moeite neemt om op mij af te stappen, een persoonlijk berichtje stuurt of via vrienden of familie laat weten wat hij of zij ervan vindt. Dát is echt goud waard, want dan heb je pas echt contact. En in een wereld waarin online contact niet meer weg te denken is, hecht ik stiekem steeds meer waarde aan persoonlijk en offline contact.

Overspoelt door informatie dat nergens op slaat

Je kunt het dus wel een haat-liefdeverhouding met Instagram noemen. Die verhouding heb ik overigens absoluut aan mijzelf te danken. Al een aantal jaar scroll ik onbewust door al die foto’s. Heerlijk, inspiratie opdoen. Herkenbaar toch? Ik besef mij de laatste tijd wel steeds meer dat ik mezelf compleet overspoel met al die (vaak onnodige) informatie. Daardoor ben ik mijn focus weleens kwijt. En als ik ergens een hekel aan heb, dan is het werken zonder focus. Mijn doel moet helder zijn. Altijd. Want dan kom ik in actie en ga ik voor goud.

Online podium

Uiteraard komt er ook een stukje liefde bij kijken. Social media, een blog of een website bieden je een online podium om nieuwe mensen te leren kennen. En om je passie, werk of leven zichtbaar te maken. Als ik geen blog zou hebben of actief zou zijn op social media met De meiden van Noppen, zou ik een stuk minder persoonlijke reacties ontvangen. Hoe weet een ander, naast de personen die je face-to-face spreekt, anders wat je allemaal doet? Precies. Dat kunnen ze bijna niet weten.

Dus ja, ergens geef ik wel iets om likes. Maar mochten ze ooit de strijd aangaan met de persoonlijke reacties, dan weet ik nu al wie de winnaar is!

-X- Britt

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.