Social media kan je beste vriend zijn als ondernemer. Het is een bron van nieuwe klanten en interactie. Maar toch zie je het misschien als een groot obstakel. En dat is jammer. Er is ontzettend veel mogelijk en ja, dit kost tijd en aandacht. Maar met een gemakkelijke strategie kun je het beste platform, voor jou en je ideale klant, succesvol én leuk inzetten en resultaten behalen.

Een hekel aan social media

Misschien heb je ondertussen wel een hekel aan social media gekregen. Omdat je gewoon niet goed weet hoe je het slim en doeltreffend in kan zetten. Zonde! Want social media is een fantastisch middel voor jou om nieuwe klanten te vinden, om in gesprek te gaan met je klanten en om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen. De vraag is natuurlijk hoe je dit allemaal voor elkaar krijgt, op de meest tijdbesparende en effectieve manier.

Het belang van een strategie

En daar komt het belang van een duidelijke strategie om de hoek kijken. Een strategie is “een plan waarmee doelstellingen kunnen worden gerealiseerd. Om doelstellingen te bereiken zal er een keuze moeten worden gemaakt uit mogelijke wegen en middelen.” Met andere woorden: door het hebben van een strategie weet je exact waar je naartoe werkt, met welk doel je social media inzet en wat je wekelijks en maandelijks gaat posten.

De gevolgen van het werken zonder strategie

Werk je nog zonder strategie aan je social media zichtbaarheid? Dan plaats je waarschijnlijk iets op het moment dat het je uitkomt of dat je er toevallig aan denkt. Je vindt het dan waarschijnlijk ook moeilijk om te bedenken wat je precies moet plaatsen. Of je hebt de foto’s wel, maar je weet niet goed welke tekst erbij hoort. Of andersom. En de allergrootste misvatting is de gedachte ‘dat ik niks boeiends heb om te delen’. Want reken maar dat iedereen iets interessants heeft om te delen!

Het gevolg van deze aanpak? Dat is waarschijnlijk dat social media jou niks oplevert. Je krijgt er geen nieuwe klanten door, je leert niets nieuws over jouw klanten, er wordt amper gereageerd op jouw posts en je volgers groeien minimaal. Het kost je eigenlijk alleen maar tijd. En dit kan absoluut anders, als je maar een duidelijke strategie en plan van aanpak hebt.

In de afgelopen jaren hebben wij al velen ondernemers geleerd hoe zij resultaten kunnen behalen door effectieve marketing en social media.

Wil jij ontdekken:

1) Hoe je nieuwe klanten krijgt via social media?
2) Hoe je een concreet social media plan voor jouw bedrijf maakt?
3) Hoe je social media structureel op een tijdbesparende en effectieve manier inzet?

Meld je dan hier  aan voor een kosteloos strategiegesprek.

Over de auteurs: Britt en Lynn

Oprichters De meiden van Noppen

Twee ambitieuze zussen die begin 2017 besloten om samen een bedrijf te starten. Inmiddels helpen we met veel plezier ambitieuze ondernemers met een resultaatgerichte marketing en social media aanpak om een goedlopend bedrijf neer te zetten. Samen maken we dagelijks heel wat ondernemersavonturen mee. Om al die avonturen te delen, startten we in 2018 met bloggen. Het is onze gezamenlijke missie om anderen te motiveren en te inspireren het beste uit zichzelf te halen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.