Vorige week genoot ik (Britt) van een vrije dag. Op een vrijdag. Gewoon. Niets geks. Maar een vrije dag inplannen was nog een heel ding. In deze blog beschreef ik waarom.  Pak ik een boek of stiekem m’n laptop. Daar eindigde ik de blog mee. Nou, ik ga het jullie vertellen…  

Voor 15 minuten een vakantiegevoel

Ik heb mijn laptop niet aangeraakt! Om tien uur mijn bed uitrollen zat me niet lekker. Dus liep ik om 08.30 uur ’s ochtends in het bos. Héérlijk. Aanrader. Echt waar. Daarna op m’n gemak een paar boodschapjes gehaald bij –jawel- de Spar in Petten. Ook een aanrader. Met een beetje fantasie lijkt het in de zomer net een Frans dorpje. De croissants rook je al van 10 meter afstand. Ik hoorde alleen maar Duitsers praten, maar dat maakte niet uit. Dat Franse vakantiegevoel bleef hangen. Toch even 15 minuten van genoten.

De hele middag een serie kijken

Daarna was het tijd voor een lekker ontbijt met verse broodjes. Gevolgd door een middag serie kijken. Ja, de hele middag. En dat was een partij lekker. Het heeft me niet aan het werk gezet, maar wel aan het denken. Zo vliegen de artikelen over burn-outs en depressieve gevoelens bij millenials je dagelijks om de oren. Het schijnt dat ik ook tot deze generatie behoor.

Streng voor onszelf zijn

Het feit dat een dagje vrij plannen, zomaar doordeweeks, een heel ding was voor mij heeft me ook wel wakker geschud. Wij millennials kunnen af en toe zo moeilijk doen en streng voor onszelf zijn. Dat is toch helemaal niet nodig. Ik kan nu wel vijf blogs – misschien zelfs wel een heel boek- schrijven over hoe ‘wij’ in elkaar steken, maar dat doe ik niet. Laten we het een beetje luchtig houden en vooral niet te moeilijk doen. Ook wel eens fijn!

Waardevolle les

Dus, de waardevolle les die ik leerde van mijn vrije vrijdag: doe niet zo moeilijk en heb jezelf lief. Mijn moeder, generatie babyboomer overigens, zegt altijd: ‘Denk goed om jezelf’. Zo zie je maar, mam, dat jarenlang tips geven toch echt z’n vruchten afwerpt ;-).  

0 reacties